SAMTAY Vakfı’nın yayınladığı “Kıbrıslı Türklerde Atletizm Etkinlikleri ve Unutulmayan Rekorlar’’ kitabından hareketle düzenlenen etkinlikte, 1950-1980 yılları arasında Gazimağusa’da atletizme emek verenlere Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından teşekkür plaketi verildi.

Türkiye’de büyük bir başarıya imza atan Canbulat Özgürlük ortaokulu yıldız kız takımının Türkiye yıldız atletizm yarışmalarında birincilik elde etmesinde desteklerinden dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e de teşekkür plaketi sunuldu.

Belediye açıklamasına göre, duygulu anların yaşandığı gecede konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter; Suna Atun ve Bülent Fevzioğlu’nun yazdığı kitapta bir çok başarıya imza atan, tarihe damga vuran atletlerin olduğunu, gelecek nesillere vefa duygusunu aşılamak için bu etkinliği yaptıklarına vurgu yaptı. Arter, belediyecilik anlayışının sadece çevre temizliği veya yol yapımı, asfalt dökümünden ibaret olmadığını belediye tarafından yapılan bu tarz etkinliklerin toplumsal sorumluluk adına öneminin altını çizdi. Arter, bu etkinlikte emeği geçen Doç. Dr.Sibel Dinçyürek, Gazimağusa Gelişim Akademisi sorumlusu Refik Hazır’a ve personele teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim