DAÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencileri, gazeteciler ve öğretim üyelerinden oluşan jüri önünde hazırladıkları gazeteleri savundu.

Mezuniyet projesi kapsamında hazırladıkları bireysel gazetelerini savunmak için jüri karşısına çıkan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, jüri üyelerinden gelen yapıcı eleştirilerle hatalarını görme olanağı yakaladılar.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, gazetecilik jürisinde Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) redaktör muhabirlerinden Özgül Gürkut Mutluyakalı, DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve dersin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy yer aldı.

Eleştirileri yanıtladılar

Jüri önüne çıkan gazetecilik bölümü öğrencileri Abtin Badie, Ahmet İlktaç, Cemaliye Canatan ve Ertan Eryılmaz, hazırladıkları gazetelerdeki haberler hakkında bilgiler verdiler. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, jüri üyelerinden gelen eleştirileri ve soruları yanıtladılar. Dersin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy, yaptığı açıklamada, mezuniyet projesi çerçevesinde her öğrencinin gazetede yer alan tüm haberleri kendilerinin yazdığını ve sayfa tasarımını kendilerinin yaptığını ifade etti. Öğrencilerle verimli bir dönem geçirdiklerini ifade eden Dr. Ersoy, ortaya çıkan sonucun tatmin edici olduğunu söyledi. Bu günlerde gazetecilik mesleğine her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyulduğunu da ifade eden Ersoy, her yıl verdikleri nitelikli mezunlarla medya sektörüne etik duruşu olan donanımlı gazeteciler katmaktan dolayı gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Nitelikli gazeteciye her zaman yer vardır

DAÜ İletişim Fakültesi olarak medya sektörüyle ve özellikle de Kıbrıslı Türk gazetecilerle işbirliğine çok önem verdiklerini ifade eden DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, gazetecilik jürilerine deneyimli gazetecileri mutlaka davet ettiklerini ve bu deneyimden öğrencileri yararlandırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti. “Öğrencilerimiz, kendilerine yöneltilen eleştirilerden ders çıkarmalılar ve gazeteciliğe başladıklarında bu eleştirileri dikkate almalılar” diyen Prof. Dr. İrvan, sektörde iyi araştıran, iyi haber yazan nitelikli gazeteciye her zaman yer olduğunu söyledi.


 
Editör: TE Bilisim