Turkcell’in, gençnüfusunmobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesi hedefiyle başlattığı ve büyük yankı yaratan "Geleceği Yazanlar" projesi üniversitelerimizdeki tanıtım ve derslerle sürüyor.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’inorganizasyonuile Turkcell Teknoloji ekibinden uzmanlar 3 gün boyunca Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’de sunumlar yapacak.
Türkiye’den gelecek 3 uzman, başlangıç seviyesinin ilk dersini üniversite öğrencileriyle yüz yüz eğitimle paylaşacak, başarılı olan öğrenciler daha sonra online sertifika alabilecek.

Turkcell T40 hediyeedilecek

ÖzellikleBilgisayarMühendisliğiöğrencilerininyoğunilgigöstermesibeklenen ‘Geleceği yazanlar’ eğitim çalışmasında, Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından her gün, birşanslıöğrenciyeTurkcell T40 akıllıtelefonhediyeedilecek.

Dersler ne zaman?

27 MayısSalıgünü, DoğuAkdenizÜniversitesi’ndeyapılacak ilk ders, 10.00 - 16.30 saatleri arasında Bilgisayar Mühendisliği Amfisi’nde yapılacak.
Bu derse DAÜ öğrencileri katılacak.
28 MayısÇarşambagünü ise bu kez Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi’nde tekrarlanacak ders, 11.00 – 16.30 saatleri arasında Bilgisayar Mühendisliği Laboratuarı’nda yapılacak.
Aynı gün YDÜ Büyük Kütüphane Salon 3’te, 09.30 – 10.30 saatleri arasında ‘Geleceği Yazanlar’ projesinin tanıtım toplantısı da gerçekleştirilecek.Tanıtımtoplantısında Turkcell, Turkcell Teknolojive Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileriöğrencilereprojehakkındadetaylıbilgiverecek. Öğrenciler de yetkililerleyüzyüzegörüşmeveprojehakkındaayrıntılıbilgialmafırsatınıyakalayacaklar.
YDÜ’dekietkinliklere, diğerüniversitelerden öğrenciler de katılabilecek.
29 Mayıs Perşembe günü ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Çevik Uraz Binası’ndaki eğitim, 10.00-16.30 saatleri arasında yapılacak.

19 bini aşkın üye

Türkiye’nin yanı sıra; Kanada, Meksika, Güney Afrika, Çin ve Norveç gibi 40 farklı ülkeden 19 bini aşkın üyeye ulaşan proje Kuzey Kıbrıs’ta da yoğun ilgi gördü.
Projeyle birlikte Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs'ın genç ve dinamik nüfusu da 'mobil yazılımcı' olarak bu büyük pazarda etkin bir oyuncu olma şansı yakalayacak.




Herkese açık

GeleceğiYazanlar,mobilyazılımekosisteminde yer edinmek isteyen herkese açık. Henüz başlangıç seviyesinde olan yazılımcıların bile projeye dâhil olması mümkün. Bunun içintekyapılmasıgereken, Kuzey Kıbrıs Turkcell'inwww.kktcell.com internetadresindekisosyalsorumlulukbölümündeverilen link üzerindenüyeolmak.
Eğitim, gelişimvementorlukimkânlarınınsunulduğuprojede, ayrıca ortaya çıkacak başarılı mobil yazılımların çeşitli iş modelleri ile hayata geçirilmesi olanağı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell iş ortaklığı fırsatları da sağlanıyor.
 
Editör: TE Bilisim