43 Belediye çalışanını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi ile maaşları ve sosyal hakları yeniden düzenlenerek, çalışanların alım gücü korundu. Geçitkale Belediyesi’nde düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, “Çalışanlarının daha huzurlu ve güvenli çalışmasını sağlamak için, Belediyenin bütçe imkânları dâhilinde en iyi Toplu İş Sözleşmesi’ni yapmaya çalıştık. Emeğe, sendikaya ve çalışanlarıma karşı duyduğum saygıdan dolayı, bu Toplu İş Sözleşmesi ile çalışanlarımızı biraz olsun ekonomik anlamda rahatlatmayı hedefledik. Belediyenin içinde bulunduğu sorunlara da değinen Başkan ÖZTAŞ, kırsal kesim Belediyelerinin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerine de vurgu yaptı. Üç ay önce göreve başladığını kaydeden ÖZTAŞ, Belediyeyi borçlu devraldığını ve çalışanların Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmadığını ve bu yatırımların bir an önce yapılabilmesi öncelikli hedefleri arasında olduğunu” söyledi.
Devrimci Genel-İş Başkanı Hasan FELEK de yaptığı konuşmada “Bütün olumsuz ekonomik koşullara rağmen, çalışanların haklarının ilerletildiğini ve Geçitkale Belediyesi’nde verimli, huzurlu bir çalışma ortamı oluşmasını diledi. Emeği geçen herkese teşekkür etti.

Genel-İş Başkanı Hasan Felek ülkemizdeki belediyelerin özellikle de kırsal kesim belediyelerinin yaşadığı sorunların farkında olduklarını, bu noktada 18 belediyede yatırılmayan Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı Yatırımlarının, biran önce yatırılması için hükümetin ve Çalışma Bakanlığının acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
Felek ayni zamanda Göç Yasası olarak nitelendirdikleri yasanın da sendikaların oluşturduğu “Göç Yasasına dur de İnisiyatifi” çatısı altında, mücadelelerini sürdüreceklerini ve Göç Yasasının iptal edilmesi ve uygulanmaması için her türlü eyleme başvuracaklarını kaydetti.
 
Editör: TE Bilisim