Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamuda çalışan geçici memurlara iş güvencesi sağlanması ve “hükümetlerin iki dudağı arasında olan” durumlarından kurtulması amacıyla yaptığı çalışmayı Cumhuriyet Meclisi’ne sundu.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, geçici memurlara iş güvencesi sağlanması amacıyla yaptıkları çalışmayı Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesi Başkanı, DP-UG Girne Milletvekili Özdemir Berova’ya takdim etti.

Meclis’teki görüşmeye, sendika yönetim kurulu üyeleri ile bazı geçici memurlar da katıldı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, kamuda bugün itibarıyla 1404 geçici memur bulunduğunu, bu çalışanların kamuda çalışma yükünü çeken insanlar olduğunu, ancak geçici olduklarından hükümetlerin istismarına maruz kaldığını ve geleceklerinin “hükümetlerin iki dudaklarının arasında olduğunu” savundu.

Kaptan, KTAMS olarak bu çerçevede bir çalışma yaptıklarını ve geçici çalışanların kadrolamasını değil ama en verimli şekilde çalışabilmelerini sağlamak için bir iş güvencesi talep ettiklerini belirterek, bu çalışanlar arasında 10 yıldan 1 yıla kadar işleme süresi bulunan kişiler olduğuna işaret etti.

Yasal düzenleme yapılarak geçicilere iş güvencesi verilebileceğine inanç belirten Kaptan, kanayan yara olan geçici sorununun yeni yasada düzenlendiğini ancak dışında kalan bu çalışanlara iş güvencesi sağlanması gerektiğini kaydetti.

KTAMS’ın, Geçici Memur kadrosundaki personele iş güvencesi sağlama adına hazırladığı çalışmayı alan Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesi Başkanı Özdemir Berova da, devlete artık geçici memur alınmasının yasa ile engellendiğini, bu kanayan yara sorununun giderildiğini, ancak devlette kitlerle birlikte yaklaşık 5 bin geçicinin bulunduğunu kaydetti.

Berova, bundan sonra esas olanın bu geçicilerin nasıl çalıştırılacağı olduğunu belirterek, KTAMS’ın yaptığı çalışmanın kendisini bir milletvekili olarak memnun ettiğini, bu çalışmanın diğer kamuda örgütlü sendikalarla da ele alınacağını ve kamudaki geçici memurların sürekli gündemde tartışılmasının önüne geçmek için sorunu giderecek düzenlemeler yapacaklarını anlattı.

“Geçici memurların gelecek durumunun ne olacağı” konusunda çalışmalar yapıldığını, bu konuda ortak bir noktada buluşulabileceğini ifade eden Berova, bu konudaki çalışmaları hızlandırıp hukuka, adalete uygun bir çözüm bulmalarının görevleri olduğunu vurguladı.
Editör: TE Bilisim