Gazimağusa Belediyesi, kent genelindeki eski eserlerde başlattığı temizlik çalışmasıyla turizmde yoğunluğun yaşandığı yaz dönemine temiz bir çevrede girilmesini hedefliyor. Suriçi’ndeki tarihi mirasın korunması için görev yapmaya devam eden Gazimağusa Belediyesi, hisarlar ve hendek başta olmak üzere, eski eserlerin her noktasında temizlik çalışması yapıyor.

Önemli sayıda tarihi eseri bünyesinde barındırması nedeniyle büyük bir turizm potansiyeline sahip Suriçi’ne gerekli önemin verilmesi için yoğun çaba gösteren Gazimağusa Belediyesi, düzenli çalışmalarıyla tarihi yerlerde çevre düzenlemesi ve temizlik faaliyetleri yürütüyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Gazimağusa Suriçi’nin sahip olduğu tarihi mirasın korunup geliştirilmesi için hassasiyet göstermeye devam ettiklerini, özgün tarihi kimliği ile dünyanın ender noktalarından biri olan Gazimağusa’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için uğraş verdiklerini belirtti. Adeta bir açık hava müzesi olan Suriçi’nin cazibesini artırmak ve turistlerin kentte geçirdikleri zamanı olabildiğince uzatmak hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Kayalp, son olarak Lala Mustafa Paşa Camii’nin güneyinden geçen Mahmut Celalettin Yolu’nu düzenleyerek bu güzergahın ve ara sokakların elektrik ve telefon hatlarının yer altına ineceğini ve yolların parke döşeneceğini söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Gazimağusa Belediyesi olarak yasaların izin verdiği ölçüde eski eserlerin korunup bakımının yapılabilmesi için çalışma yapmaya devam edeceklerini belirterek, Gazimağusa’yı dünyada daha tanınır duruma getirmek için tarihi mirasın özgün şekliyle korunmasının önemine dikkat çekti. Kayalp, turizmin kent ekonomisi için çok büyük önemi olduğunu, özellikle ekonominin daraldığı bir dönemde turistik hareketliliğin Gazimağusalılar için bir açılım anlamı taşıdığını da vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim