1Gazimağusa Belediyesi’nin hizmetlerde verimlilik ve kaliteyi artırmak için teknolojiyi kullandığı en önemli birimlemlerinden biri olan Temizlik Birimi’ne yeni araçlar kazandırıldı. Kıbrıs’ın en temiz kenti iddiasını her zaman sürdüren Gazimağusa Belediyesi, sıfır kilometre 2 süpürge aracı daha aldı. Sürekli yatırım yapılan bu alanda temizlikte teknoloji kullanımını artırarak verim elde etmeye yönelik çalışmalar devam ediyor.



Envanterinde 2 büyük ve 5 küçük süpürge aracı bulunan Temizlik Birimi, yeni alınan 2 orta boy yol süpürme ve yıkama araçlarıyla sokak aralarının temizlenmesinde yüksek verimlilik sağlayacak. Yüksek vakum gücü, kendi kendini temizleyebilme özelliği, bir saatte 10 km’den fazla temizlik yapabilme, direksiyonu hem sağ hem soldan aktarmalı özellikleriyle dikkat çeken araç, yüksek manevra kabiliyetine sahip olması nedeniyle dar sokaklarda kullanılabiliyor.

Temizlikle ilgili yapılan diğer çalışmalarda, dozer ve kamyonlarla büyük çaplı çöplerin toplanması, vatandaşların evlerinin önüne çıkardığı küçüklü büyüklü her türlü atıkların kenti baştan sona tarayan ekipler tarafından düzenli olarak alınması gibi hizmetler devam ediyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp konuyla ilgili yaptığı açıklamada, araç alımlarnda hem mevcut gereksinimlerin karşılanması hem de ileride ortaya çıkması olası ihtiyaçları göz önünde bulundurduklarını kaydederek, Gazimağusa’daki yaşam kalitesinin her alanda artırılması hedefinde araç yeterliliğinin büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Gazimağusa Belediyesi’nin hem hizmet kalitesini yükseltecek hem de verililiği artıracak teknolojik yatırımlar yaptığını, yeni alınan araçlarla ana arterlerin yanı sıra kentin bütününün temizleneceğini kaydetti.
 
Editör: TE Bilisim