Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Basın-Sen’in Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarını yanıtladı.

Açıklamada,” medya etik kurallarını en başta savunan kuruluş olması gereken Basın-Sen’in BRTK’da yaşananları görmezden gelmesinin, hatta gerçekleri ters çevirmeye çalışmasının etikle bağdaşmadığı” vurgulandı.
Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şöyle denildi:
“ Cemiyet Yönetim Kurulu’nun Bayrak Radyo Televizyon Kurumu yönetimi hakkında yaptığı açıklamanın BRTK Yönetimi ve Basın-Sen’de telaşa neden olması dikkat çekici ve manidardır.
Kurum’da sevgi, saygı ve dayanışma yerine, ayrımcılık, baskı ve yasalara aykırı davranışları ‘ destek ziyareti’ adı altında yapılan ziyaretlerle örtbas etmek mümkün değildir.
Adam kayırma, yanlış ve haksız görevlendirmeler yapılmış, bunlara karşı çıkan personel tehdit ve baskı altına alınmıştır.
O kadar ki, bazı haberciler herkesin gözü önünde tehditlere maruz kalmışlardır.
Haber programlarında belli çevrelere hizmet edilmeye çalışılmaktadır.
Hal böyleyken Basın-Sen’in telaşla yönetimi savunma çabası için girmesi bizim açıklamalarımızı doğrulamaktadır.
Basın-Sen Başkanı’nın ‘ ayaklar baş, başlar ayak olumuştu’ şeklindeki ifadeleri ise bu kuruluşun etik ilkelerini yok saymasının en canlı örneğini teşkil etmektedir ve son derece yanlış bir yaklaşımdır.

K.T. GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU
 
Editör: TE Bilisim