Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen “Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık” seminerlerinin bir bölümü olan “Mimarlıkta Pratik, Teknik ve Aktivizm” isimli seminer yapıldı. 

GAÜ’den verilen bilgiye göre, GAÜ Millenium Senato Kongre Salonunda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak İrlanda Dublin Teknoloji Enstitüsünden Jim Rochi katıldı.

Rochi konuşmasında, dünya mimarisinden ve günümüzde uygulanan tekniklerden bahsetti, gelişen teknoloji ile birlikte mimarlığın hız kazandığını vurguladı, gelişen teknoloji ile birlikte mimarlık eğitiminin de bu yönde gelişmesi ve hızlı sonuçlar alınmasının öneminden bahsetti.

GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hosseyin Sadri de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak ve dünyadaki mimarlık tartışmaları yanında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalar ve akımlara katkı koymak adına her akademik yıl içerisinde “Mimarlık Cuma Seminerleri” başlığı ile seminerler dizisi düzenlediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim