Türkiye Üniversiteler Arası Tenis Şampiyonasında Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) erkek tenis takımı 93 Üniversitenin arasında 3. oldu.

Geçtiğimiz günlerde Antalya Kaya Belek Hotel’de düzenlenen şampiyonada GAÜ erkek tenis takımı sadece 1 yenilgi alarak Türkiye Tenis Süper liginde 93 üniversite arasında 3. Sıraya yerleşti.

“Süper Ligde ki Bu Başarı Rastlantı Değil”

GAÜ erkek tenis takımının başarısı ile ilgili açıklama yapan GAÜ Tenis takımı antrenörlerinden Yiğit Tan GAÜ erkek ve bayan tenis takımlarının KKTC Üniversiteler Arası Tenis Turnuvasında da başarılar kaydettiklerini dilegetirirken, bir sonraki hedeflerinin Türkiye şampiyonu olarak Avrupa Üniversiteler Arası Tenis Musabakalarında KKTC’yi ve GAÜ’yü temsil etmek olduğunu vurguladı. Türkiye super ligindeki bu başarının rastlantı olmadığını belirten Tan, GAÜ Erkek Tenis takımı oyuncularından Pawel Zielinski, Yahar Dybikoyski ve Uladizlou Lituinchuk ile gurur duyduklarını ve sporcuları içtenlikle tebrik ettiklerini söyledi. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Spor Kompleksi ve Tenis kortlarında yoğun bir çalışma temposu ile sezona hazırlandıklarını vurgulayarak, GAÜ’nün ülke sporu ve sporcularına sunduğu alt yapı imkanlarının stnadartların üzerinde olduğunun altını çizdi.

“Ülke Tenisi İçin Önemli Bir Referans”
Konuyla ilgili GAÜ Spor Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada ise yükseköğretim’de 30. yıla doğru ilerleyen GAÜ’nün birçok spor branşında ulusal ve uluslararası müsabakalarda mücadele ettiği hatırlatılarak 28 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve spor tesisleri ile GAÜ’nün ülke sporu ve sporcusunun hizmetinde olduğu vurgulandı. Erkek tenis takımının elde ettiği başarının ülke tenisi için önemli bir referans olduğunun da belirtildiği açıklamada GAÜ spor kuluplerinin başarıları ile KKTC’yi uluslararası müsabakalarda temsil etmeye devam edeceğinin altı çizildi.
 
Editör: TE Bilisim