GAÜ-SEM’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından birbirinden farklı mesleki gelişim kurs programlarına kayıtların devam ettiği belirtildi.
Eğitimin tamamlanmasının ardından, sertifika töreni ve kokteyl düzenlendi, katılımcılara sertifikaları verildi. Kokteyle GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karakartal ve Asbank Genel Müdür Yardımcısı Ercan Ayfer de katıldı.
GAÜ-SEM’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Finans Piyasalarında Meslek Edinme Yolunda Önemli Bir Adım” sloganıyla kursiyerlerini bekleyen “Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavı Düzey 1/2/3 Hazırlık Kursu” eğitim programı; Menkul Kıymet ve Sermaye Piyasa Araçları, Finansal Pazar ve Piyasalar, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve İlgili Diğer Mevzuatlar, Pay Senetleri ve Borçlanma Araçları Piyasaları, Vadeli İşlemler Piyasası ve İşlevi, FOREX Piyasaları, Yatırım Kuruluşları ve Borsa İstanbul A.Ş./Takasbank A.Ş./Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. konularını kapsamaktadır. Güncel bilgi ve sınav hazırlığı sağlayan 66 saatlik kurs programı GAÜ öğretim görevlilerinden, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (IMKB) Eski Eğitim ve Yayın Müdürü Dr. Murad KAYACAN (smmm,Bağımsız Denetçi) tarafından verilmiştir”
Ayrıca, GAÜ-SEM “Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavı Düzey 1/2/3 Hazırlık Kursu” hakkında detaylı bilginin, 650 2000 nu’lu telefon üzerinden 1619’a ulaşılarak alınabileceği veya programa katılmak isteyenlerin her türlü bilgi için [email protected] elektronik posta adresine başvurabileceği vurgulandı.
 
Editör: TE Bilisim