GAÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun öğrenci sayısında büyük artış olduğunu söyleyen Bereke, "Sağlık Bilimleri Fakültemizde 4 yıllık eğitim veriyoruz, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Acil Yardım ve Afet yönetimi bölümlerimizin yanısıra Sağlık Teknikerleri yetiştirdiğimiz 2 yıllık bölümlerimiz de var, Master programlarımız da bulunmaktadır" dedi.

Akademik kadro genişletildi
Bu yıl öncelikle akademik kadronun ciddi bir anlamda geliştirildiğini vurgulayan Bereke, "Akademik kadro çok önemli bir nokta, Öğrenci sayımız her geçen yıl artmaya devam ediyor, hemşirelik ve ebelik bölümünde büyük bir ilerleme kaydettik" dedi. Halin Bereke "Öncelikle ebelik mesleğinde "Yüksek Ebelik eğitimi veren tek üniversiteyiz, bu yılın sonunda ilk Yüksek Ebelerimizi mezun edeceğiz, bu bizim için gurur kaynağı" dedi.

"Ebelik mesleği olmazsa olmazımız"
Yrd.Doç.Dr Mehmet Avcı da konuşmasında "Ebelik mesleği olmazsa olmazımızdır iş bulma oranına baktığımızda gerek Türkiyede gerek KKTC'de ebelere ihtiyaç var, bu mesleği sevmek en önemli noktalardan biri bizde elimizden geleni yapıyoruz öğrencilerimiz için. Bu yıl öğrenci sayımızda artış oldu ve en iyi eğitimi almaya geldiklerini görebiliyoruz" diye konuştu.


Uygulamalı eğitim
GAÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Halin Bereke, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: "Öğrencilerimiz uygulama yapmadan mezun olamıyorlar, öğrencilerimiz ilk olarak maketler üstünde uygulama yapıyorlar, hemşirelik hata kabul etmeyen bir bölüm, teorik bilgiye ulaşım kolaylaştı ancak önemli olan bu bilgiyi uygulamalarla birleştirmektir" dedi. Öğrenci sayısındaki artışı değerlendiren Bereke "Bu, GAÜ'nün başarısıdır. Öğrencilerimiz bölümlerine sarılmış durumda, bizim amacımız da öğrencilerimizin isteklerini en iyi şekilde karşılamak olacaktır" dedi.

GAÜ Hastanesi öncelikle ülkeye getiri sağlayacak
Konuşmasında GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin geleceğiyle ilgili görüşlerini de ortaya koyan Bereke konuşmasında şunları kaydetti: "Bölümlerimizi açarken misyon ve plan dahilinde karar veriyoruz. Ergoterapi gibi Kıbrıs ve Türkiye'de İngilizce eğitim veren bölümler açarak öncü olmaya çalışıyoruz. GAÜ'nün bir Hastanesi olması öncelikle ülkeye getiri sağlayacaktır, devlet hastaneleri öncelikle hastalıkları tedavi etmekle meşgul, araştırma imkanları devlet hastanelerinde yok, bunu öncelikle üniversite hastaneleri yapabiliyor"

Pratik Eğitim
Yrd. Doç.Dr. Mehmet Avcı ve Halin Bereke , Girne Amerikan Üniversitesinin , 50 yılına doğru ilerlerken gerçekleştirmiş oldukları projelerin en basında sağlık ile ilgili atılan adımlar olduğunu dile getirirken , hastanenin inşaatının tamamlanması ile birlikte de , girmenin sağlık merkezi olacağı ve sağlık turizminin de yapılabilmesi adına oncu bir kurum olabileceklerinden bahsetti . Hastane inşaatı devam ederken , öğrencileri adına pratik eğitimden odun vermeden çalışmalara devam ettiklerini dile getiren akademisyenler ayni zamanda da TC Büyükelçiliği Yardim Heyetinin destekleri ile yapılan laboratuarlar ile de öğrencilerin büyük bir imkana kavuştuklarını ve projelerin artarak devam edeceğini ifade ettiler
 
Editör: TE Bilisim