Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31.nci kuruluş yıldönümü kapsamında başkent Lefkoşa’da düzenlenen resmi törenlerde GAÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Microlight hava eğitim aracı ile Kıbrıs göklerinde uçarak Cumhuriyet coşkusuna ortak olurken, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleştirilen törende ise, “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Giden Yol” isimli program düzenlendi.Törene, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor daire Başkanı Türkay Akpınar, Akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programda,GAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvi Keser ve Eski Dışişleri Bakanı ve UHH Başkanı Taner Etkin sunum gerçekleştirdi.

Eski Dışişleri Bakanı ve UHH Başkanı Taner Etkin gerçekleştirdiği sunumunda, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere Başbakanı ve Kıbrıs’taki Türk ve Rum liderlerin Londra’ya gereçekleştirdikleri ziyaretten bahsederek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşunun karara bağlanması çabalarını anlattı. Sunumunun devamında, Cumhuriyet’in durmamak, yorulmamak, kendi hatalarını düzeltmek, başkasında hata bularak geriye dönüş için mazeret aramamak olduğunu ifade etti. KKTC’nin 31. yıldönümünü liderleri anarak KKTC Cumhuriyeti’nin 31’inci bayramını kutlayan Etkin, genç devleti sonsuza denk yaşatmak ve her şeyiyle yanımızda bulunan ana vatan Türkiye’ye de şükranlarını ietti. KKTC’nin ayakta ve yıkılmayacak olduğunu bildiren Etkin, KKTC’nin Atatürk’ün gösterdiği şekilde bağımsızlığını da koruyacağını söyledi.

GAÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvi Keser Kıbrıs tarihini fotograflarla gerçekleştirdiği sunumuyla katılımcılara aktararak, KKTC Cumhuriyeti’nin 31’inci yıl dönümünü kutladı.
Programın sonunda, sunumları ve kattkıarından dolayı GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar tarafından Eski Dışişleri Bakanı ve UHH Başkanı Taner Etkin ve GAÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvi Keser’e plaket takdim edildi.
 
Editör: TE Bilisim