Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30. Akademik yılını kutladığı 2014-2015 akademik yıl içerisinde GAÜ Havacılık Eğitim Filosuna katılan eğitim hava araçlarından Microlight hava araçları ile tören alanı üzerinden resmi geçişe katılan GAÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına renk kattı.
14 Kasım Cuma günü başlayan resmi kutlama programı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı adına Genel Sekreter Fahri Kasırga, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Orgeneral Galip Mendi, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Ana Muhalefet UBP’nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bazı bakanlar, bazı milletvekilleri, diğer yetkililer, Türkiye’den gelen konuk heyetler, kurum kuruluş dernek yetkilileri ve öğrencilerin de katılımı ile Dr. Fazıl Küçük Bulvarında bugün gerçekleşen resmi törenlerin coşkusunu ve gururunu Kıbrıs göklerine taşıyan GAÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şengür ve Kaptan Lütfi Yüzüak yönetimindeki eğitim aracı vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Serhat AKPINAR : “Büyük Fedakarlıklarla Kurulan Cumhuriyetimizin Yeni Yaşı Kutlu Olsun.”
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise gün dolayısıyle yayınladığı mesajında büyük fedakarlıklar ile kurulan KKTC’nin yeni yaşını kutlayarak Cumhuriyet coşkusuna karada ve havada ortak olmaktan GAÜ Küresel bilim ailesinin onur duyduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün zorluklar ile dolu geçmişinde büyük fedakarlıklar sonucunda Anavatan Türkiye’nin de desteği ile bağımsızlığına kavuşmasının önemine ve değerine de dikkat çeken Akpınar, bağımsızlık ve Kıbrıs Türkü’nün sesini uluslararası topluma ve dünyaya duyurmada yükseköğretimin öneminin altını çizerek Kıbrıs Türkü’nü daha ileriye taşıma misyonu ile GAÜ Küresel bilim ailesinin bilimsel üretim yanında kıtalar arası yurt dışı kampüsleri ile Kıbrıs Türkü’nün haklı sesini uluslararası topluma duyurmaya devam edeceğini vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim