Gardiyanoğlu, “Deli Dana” hastalığının kesin tanısı konusunda, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak resmi açıklama haricindeki hiçbir açıklamanın güvenilir olmayacağını ekledi.

Yazılı açıklamasında “Deli Dana” hastalığı hakkında bilgi veren Gardiyanoğlu, “Bu hastalık klasik hastalıklar gibi, bakteri ya da virüs gibi enfeksiyon ajanlarıyla oluşmaz” dedi.

“BEYİN DOKUSUNA GERİ DÖNÜŞÜMSÜZ HASARLAR VERİYOR”

Deli Dana Hastalığı’nın Prion hastalıklarından sadece biri olduğunu kaydeden Remzi Gardiyanoğlu şunları ekledi:

“Prion denen protein insan hücrelerinde doğal olarak sentezlenmektedir. Ancak, yapı değişime uğrayan ya da dışarıdan gelen anormal ve hastalık yapıcı özellikte olan proteinin vücuda girmesi insanda hastalık yapar. Dünya genelinde, bu proteinin neden hastalık yaptığı, kimlerde ve hangi koşullarda hastalık riski olduğu henüz netlik kazanmadı. Prionun insanlarda neden olduğu hastalıkların ortak özellikleri, bu proteinin beyne yerleştikten sonra, beyin dokusuna geri dönüşümsüz hasarlar vermesidir.”

“GÜVENİLİR OLAN SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMASI”

Gardiyanoğlu açıklamasında şunları da dile getirdi:

“Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde her iki hastada tespit edilen bu sıra dışı klinik tablonun, şu an için sadece bir “Prion hastalığı şüphesi’’ şeklinde değerlendirilmesi en doğru ve bilimsel yaklaşım olacak. Dolayısıyla, her iki hastanın klinik tablosu ile ilgili konulacak kesin tanı konusunda, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak resmi açıklama haricinde yapılacak açıklamalar güvenilir olmayacak.”
Editör: TE Bilisim