K.T. Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu bir açıklama yaparak Başbakan'a bazı sorular yöneltti.

Açıklam şöyle:

"Sayın Başbakan Ersin Tatar Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) yönetim kurulu olarak son günlerde gündemi meşgul eden Kolan Hastanesinin kiralanması ile ilgili aşağıdaki konulara dikkatinizi çeker, solunum cihazları ihalesindeki kamuoyunun uyarılarını dikkate aldığınız gibi bu konu ile ilgilide gereğini yapmanızı sizlerden talep etmekteyiz;

1-Kamuoyuna yansıyan 3.000.000 TL kiralama bedeli doğru mu? Eğer doğru ise biliyormusunuz ki 9 yıl önce orası yeni bir hastane ve tüm cihazları yeni durumda iken 45.000 Euro aylık kira bedeli ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki başka bir özel hastane tarafından kiralandı.

2-Eğer bu kiralama bedeli doğru değil ise yaklaşık 1 haftadan beridir orasını kullanmakta olan sağlık bakanlığı hangi bakanlar kurulu kararı ile bunu yapmaktadır? Kiralama sözleşmesini derhal kamuoyu ile paylaşırmısınız ? Yoksa ahbap çavuş işimi?

3-Bu kiralama öncesi Özel Hastaneler Birliğinden görüş alındı mı? Onlardan teklif istendi mi?

4-Kolan Hastanesinin poliklinik muayene oda sayısı yaklaşık 14 ve yatak sayısının yaklaşık 30 olduğunu biliyormusunuz? Bu kapasite ile mi Devlet Burhan Nalbantoğlu Hastanesinin (DBNH) alternatifi olacak?

5-Sayın Başbakan 20 Mart 2020 tarihinde Covid-19 enfeksiyonları nedeni ile karantina hastanesi gündemi ile toplanan DBNH yönetim kurulu toplantısına sağlık bakanlığı müsteşarı, bakanlık müdürleri, klinik şefleri ve sendika yönetiminin de katıldığı bilginizde mi? Bu toplantıda alınan kararlar ve kararların altında imzaları olanlar kimler ? Niye sağlık bakanı o toplantıda oybirliği İle alınan kararların tam tersi bir karar üretmiştir?

Sayın Başbakan bilmenizi isteriz ki bizler şu an Covid-19 enfeksiyonları ile mücadele etmeye çalışırken maalesef ülkemizde diğer sağlık sorunları da artarak devam etmektedir ve insanlarımızın kamu sağlık sistemine içinde bulunduğumuz ağırlaşan ekonomik şartlardan dolayı eskisinden daha çok ihtiyacı olacaktır.

Her kim isterse olsun almış olduğu keyfi kararlar ile sağlığı yönetmesine ve zaten var olan kaosu daha da ağırlaştırmasına izin vermeyin..."

Saygılarımızla

Dr. Remzi GARDİYANOĞLU

K.T. Serbest çalışan Hekimler Birliği Başkanı

Editör: TE Bilisim