GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısını 1-5 Temmuz tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapacaklarını kaydetti.

GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısını 1-5 Temmuz tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapacaklarını kaydetti.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu Üyeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı Sibel Siber'i ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat İ. Günsel'i ziyaret edecekler... GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri başkent Lefkoşa'da cemiyetin Temmuz ayı toplantısını yaparak gündemindeki konuları görüşecek.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada birliğin, Türkiye'nin yarıya yakın bölgesinde faaliyet gösterdiğini belirterek, bu toplantıların şehirlerin tanıtımı, karşılıklı iletişim, bilgi alışverişi gibi konularda faydalı olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye'mizin gözbebeği. KKTC Cumhurbaşkanımız Sayın Dr. Derviş Eroğlu'nun davetlisi olarak cemiyetimiz Yönetim Kurulu Üyeleri ile 1-5 Temmuz tarihleri arasında KKTC'de çeşitli temaslarda bulunmanın yanı sıra KKTC'yi ve sorunlarını yerinde görmek incelemek üzere bulunacağız."

GAP Gazeteciler Birliği KKTC Temsilcisi Gazeteci Hüseyin Turan ise ziyaret nedeniyle yaptığı değerlendirmede Kıbrıs basınıyla Türk basın camiasından temsilcilerinin bir araya gelecek olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür gezi ve temasların ikili ilişkilerin gelişmesine olumlu katkılar sağlayacağına dikkat çekerek şunları söyledi’.. GAP Gazeteciler birliği Türkiye’de ulusal ve uluslararası yaptığı etkinliklerle adından söz ettiren bir meslek kuruluşu.

KKTC basın kuruluşları arasında bu ziyaretle birlikte yeni işbirlikleri ve diyaloglar başlayacaktır. İki ülkenin tanıtımı açısından önemli gördüğümüz bu ziyaret için bizlerde hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz’ dedi.



Hüseyin TURAN
GAP Gazeteciler Birliği KKTC Temsilcisi
 
Editör: TE Bilisim