Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, Mağusa Limanı'ndaki yolcu salonunun 10 gündür elektriksiz olduğunu belirtti.

Yer altı elektrik kablolarında yaklaşık 10 gün önce meydana gelen arıza neticesinde, salonun hemen dışındaki asma tavan içerisindeki elektrik kablolarının yanması sonucu tavanın bir bölümünün de yandığını belirten Balcı, meydana gelen arıza neticesinde 9 hattan sadece ikisinin çalışır durumda olduğunu ve salonun günlerdir çok büyük oranda elektriksiz kaldığını kaydetti.

Genel Başkan Cemal Özyiğit, Milletvekili Hüseyin Angolemli ile TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı'dan oluşan TDP heyeti Mağusa Limanı'nda incelemelerde bulundu. Yaklaşık 10 gündür çok büyük bir bölümü elektriksiz olan yolcu salonunu da gezen heyet, salondaki durumun gerek çalışanlar, gerekse de yolcular açısından 'utanç verici' olduğunu kaydetti. Balcı, ülkemize gelen ve çıkış yapan kişilerin bu salonu kullanmak zorunda kaldığını, görevli olan çalışanların da tamamen ilkel şartlarda karanlık ve loş ortamda görev yapmaya mecbur kılındığını belirtti. Salonda bulunan tuvaletlerin de elektriksizlik nedeniyle kullanılmaz duruma geldiğini kaydeden Balcı, salondaki duty freelerin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini ve lüks ışığında iş yapmaya çalıştığını belirtti. "Nedeni ne isterse olsun, bu mağduriyeti yaşamak, bu ilkel şartlarda görev yapmak kimsenin kaderi değildir, olmamalıdır. Ülkeye gelenlere karşı da ilk izlenim olarak bunu göstermek kabul edilebilir değildir" diyen Balcı, bu sorunun ortadan kaldırılması için yetkilileri göreve davet etti. 

Editör: TE Bilisim