Fransız müziğinin genç kraliçesi, festivalin açılış konserinde Avrupa ve Fransa ezgilerini adaya taşıyacak.

17. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında konser verecek olana ZAZ 17 Haziran Pazartesi akşamı saat 21:00’ de Salamis Antik Tiyatro’da sahne alacak. Konserlerinin biletleri piyasaya çıktığı birkaç saat içerisinde tükenen, internette tıklama rekorları kıran, Avrupa ve Fransa’nın en beğenilen Fransız Şarkıcı ünvanına sahip Isabelle Geffroy; bilinen ismiyle ZAZ, Mağusa festivalinde sanatseverlerle buluşuyor. Sahne hayatına “Fifty Fingers” isimli blues grubuyla adım atan ZAZ, 2009 yılında Paris’te gerçekleştirilen “Generation Reservoir” isimli yarışmada birincilik kazanmasının ardından, 2010'da yayınlanan ZAZ albümündeki "Je Veux" şarkısıyla hızlı bir çıkış yakaladı.

Festival dolu dolu geçecek
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından 20-21 Haziran tarihlerinde sunulacak olan "Kabare Kıbrıs" oyunu Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. Festivalin tiyatro dışındaki etkinlikleri tarihle sanatın içiçe olduğu Gazimağusa'daki Salamis Antik Tiyatro'da yapılacak. 24 Haziran’da Goran Bregovic Wedding and Funeral Band sahnede olacak. Türkiye’nin sevilen seslerinden olan İncesaz 27 Haziran’da sahne alacak. Yine Türkiye’nin tanınan ve oldukça beğeni toplayan sanatçıları Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer konseri 1 Temmuz’da olacak. Klasik İspanyol dansı ile Flamenkoyu muhteşem bir estetik ile buluşturan Rojas ve Rodriguez Flamenko Topluluğu 4 Temmuz’da, ünlü İspanyol sanatçı Luz Casal ise 9 Temmuz’da sanatseverlerle buluşacak. Yerli seslerimizden biri olan Erkan Erzurumlu ise 11 Temmuz tarihinde sahnede yerini alacak. Festival dünyaca ünlü Amerikan sanatçı Natalie Maria Cole’un muhteşem performansıyla 15 Temmuz’da sona erecek. Festivale dahil olan tüm etkinlikler saat 21:00’de başlayacak.
Erkan Erzurumlu konseri ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu biletleri 10 TL; Bülent Ortaçgil - Birsen Tezer, İncesaz, ZAZ ve Luz Casal biletleri 20 TL; Goran Bregovic, Rojas ve Rodriguez Flamenko Topluluğu ve Natalie Cole biletleri ise 30 TL olarak satılacak. Kombine biletler (Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Hariç) ise 120 TL’ den satışa sunulacak. Biletler Gazimağusa Belediyesi, tüm Deniz Plazalar ve konser girişlerinden temin edilebilir.

Bu sene festivalin sponsorları arasında; Platin Sponsorlar olarak Limasol Türk Bankası ve Telsim, Altın Sponsor olarak Şevketoglu Domestic Ltd., Konaklama Sponsoru olarak Arkın Palm Beach Otel, Gümüş Sponsorlar olarak da Ermataş Ltd., Türkiye İş Bankası, Dağlı Sigorta, Derya Butik, Serena AVM, Noyanlar Group, Mesan Development ve Dünya Oto Ltd. yer alıyor. M. Hacı Ali Ltd., Önder Alışveriş Merkezi ve Armen Shipping Ltd. şirketleri ise festivale katkıda bulunuyor.

17 yıllık bir serüven: Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali
Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, dünya yıldızlarını bir araya getirerek sanatseverlere doyumsuz konserler yaşatan, kendinden oldukça söz ettiren bir organizasyon haline geldi. Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası platformda tanıtımını sağlamak ve kültür sanat boyutunda bir cazibe merkezi olmasını amaçlamaktadır. ‘Çok kültürlülük’ konseptiyle yola çıkan festival 1995 yılından beri dünyaca tanınmış sanatçıları bir araya getirerek Kıbrıs’taki sanatseverlerle buluşturdu. İlk olarak 1995 yılında yapılan festivale 400 bini aşkın sanatsever katıldı. 160'yi aşkın etkinlikte 500'den fazla sanatçı yer aldı. Festival sadece müzik değil, tiyatro-performans, plastik sanatlar ve bunlara bağlı olarak panel-konferans-sempozyum etkinliklerinden oluştu. Son 16 yıl içinde Nilufer, Candan Erçetin, Sertab Erener, Zülfü Livaneli, Timur Selçuk, Yıldız İbrahimova, Bülent Ortaçgil, Özdemir Erdoğan, Burhan Öcal, Leman Sam, Teoman, Okay Temiz, Kardes Türküler, Laço Tayfa, Ezginin Günlüğü, Ferhat Göçer, Anadolu Ateşi, MFÖ, Özlem Tekin, Emre Aydın, Işın Karaca, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Levent Yüksel gibi Türk yıldızları ve Bonnie Tyler, Cesaria Evora, Boney M, Monica Molina, Pink Martini, Goran Bregovic, Vicente Amigo, Weather Girls, Amelita Baltar, Los Vivancos, Roby Lakatos, Los Paraguayos, Aswad, Paco Pena, Bolsoy Balesi, Compania Aida Gomez, Giora Feidman, Viktorio Tolstoy, Third World, Loreena McKennitt, Yasmin Levy, Randy Crawford, Buika, The Wailers, Apocalyptica, Aziza Mustafa Zadeh gibi dünyanın tanınmış isimleri bu festivalde ağırlandı. Kıbrıs’taki sanatseverlerin yoğun ilgisiyle birlikte festival kültür sanat alanında bir marka haline geldi.

Festivalle ilgili detaylı bilgi 0392 630 0 500 numaralı telefondan ve [email protected] adresinden temin edilebilecek.


 
Editör: TE Bilisim