Demokrat Parti’de (DP) Genel Kurul’un ardından dün yapılan Genel Sekterlik seçimi sonucunda DP Milletvekili Serhat Akpınar, DP Genel Sekreteri olarak seçildi.

Partinin eski Genel Sekreteri Hakan Cenapoğlu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun seçime müdahale ettiğini öne sürdü.

Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı

Genel Sekreterlik seçiminde, Fikri Ataoğlu’nun seçimin demokrasisine gölge düşürdüğünü ifade eden Cenapoğlu, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Fikri Ataoğlu, Serhat Akpınar’ın desteklenmesi için PM üyeleri üzerinde ciddi anlamda baskı, şantaj, tehdit gibi bir siyasi parti genel başkanına yakışmayan çok ciddi müdahalelerde bulunmuştur.

Bir hafta boyunca Fikri Ataoğlu, bakanlığın tüm bürokratlarını sahaya indirip Serhat Akpınar İçin çalışmalarını emretmiş bakanlığın tüm imkanlarını seferber etmiştir.

8 Ekim 2022 tarihi Demokrat parti tarihine kara leke olarak yazılmıştır.

Yapılan tüm tehdit ve müdahalelere rağmen, Fikri Ataoğlu = Serhat Akpınar seçimi ancak atadığı kontenjanlar ile alabilmiş, her şeye rağmen sandıktan çıkan sonuçta parti meclisinin şahsıma verdiği ciddi destek açıkça ortaya çıkmıştır.

Asla pes etmek yok, partimiz için memleketimiz için bir daha asla demokrasinin bu şekilde ayaklar altına alınmaması İçin mücadelemize devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi