Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Filiz Besim, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliği adaylarının 11 Haziran’da kendilerine yaptığı ziyaretle ilgili basında çıkan haberlerde yer alan “Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Cumhuriyetçi Türk Partisi Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu’na tam destek verdi” ifadesinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Besim konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada bu ifadenin “çok yanlış” olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tüm siyasi partilerimize ve Belediye Başkan adaylarına eşit mesafededir. Toplumun sağlığı ve huzuru için hepsi ile de sonuna kadar iş birliğine yakındır. Geleneksel olarak Belediye Başkan adayları diğer örgütleri olduğu gibi Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni de seçim arifelerinde ziyaret etmekte ve projelerini paylaşmaktadırlar.”

Tüm adaylara başarılar dileyen Besim, açıklamasında KTTB’nin belediyecilikle ilgili beklentilerini de sıraladı.

Besim, “belediyelerden çevre temizliğine özen göstermeleri; yürümeyi ve bisiklete binmeyi özendirmeleri; engellilerin rahatça seyahat edebileceği toplu taşıma araçlarını hizmete sokmaları; Hal Yasası’nın çıkması için baskı uygulamaları; sineklerden kurtulmak için zararlı kimyasallar kullanmamaları; hayvan barınağı kurmaları; gerekli yerlerde restorasyon yapmaları” gibi taleplerde bulundu.
Editör: TE Bilisim