CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları STÖ’leri ziyaret kapsamında bugün Gıda Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti.

Oda Başkanı Oya Fedai ziyarette yaptığı konuşmada Kadri Fellahoğlu ve ekibini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek seçim sürecinde adaylarının tümünün de öncelikli konuları arasında gıda ve gıda güvenliğinin olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Önceki yıllarda gıda güvenliği konusunun çok önemsenmediğine dikkat çeken Fedai, son yıllarda bu duyarlılığı ve bilincin artmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti. Denetim yapılmadığı konusunun doğru olmadığını söyleyen Fedai, denetimlerin yapıldığını ama gerektiği sıklıkta olmadığını belirtti. Gıda güvenliği konusundaki en önemli sıkıntının yasal düzenlemeler olduğuna işaret eden Fedai, bugün ülkede bu konuda kullanılan tüzük ve yasanın ihtiyaçlara cevap vermediğini dile getirdi.

FELLAHOĞLU: TARİH SUÇLULARI YAZACAK
CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, ziyarette yaptığı konuşmalarda ülkenin başkenti olan Lefkoşa’nın UBP ve DP siyasi ittifakıyla düşürülebileceği en kötü duruma düşürüldüğüne işaret ederek tarihin Lefkoşa’yı bu duruma düşürenleri yazacağını ifade etti. 7 Nisan’da yapılacak olan seçimlerin belediyeyi bu duruma sokanlar ile bu durumdan kurtarmaya çalışanlar arasında olacağını dile getiren Fellahoğlu, Lefkoşa’yı bu duruma sokanlardan kurtuluş beklenmemesi gerektiğini belirtti.

5 ADIMDA DENK BÜTÇE, 3 ADIMDA BORÇSUZ BELEDİYE
14 aylık süreçte ilk hedeflerinin belediyeyi normalleştirme olacağına vurgu yapan Fellahoğlu, sürdürülebilir bir belediye için beş adımda denk bütçe ve üç adımda borçsuz bir belediye yaratacaklarını ifade etti. İlk bir yıl içerisinde tüm güçlerini belediyenin sürdürülebilir bir duruma gelmesini sağlamak için harcayacaklarını belirten Fellahoğlu, bunun yanında sağlıklı ve çevre dostu temiz bir Lefkoşa için günde on altı saat çalışacağını dile getirdi.

YIKIM 3 AYDA ORTADAN KALKACAK
Geçmiş yönetimin talancı anlayışı nedeniyle ortaya çıkan yıkımın göreve geldikleri ilk üç ay içerisinde ortadan kaldırılacağını söyleyen Fellahoğlu, Lefkoşa’da kökten bir temizlik yapılarak şehri kirlerinden arındırarak Lefkoşa’nın her yerine feslikan ekileceğini, yeni Lefkoşa’yı feslikan ile özdeşleştireceklerini belirtti.

MECLİS’TE BASKI UNSURU OLACAĞIZ
Gıda güvenliği konusunda mevcut yasaların yetersiz olduğuna işaret eden Fellahoğlu, göreve geldiklerinde ekibi ile birlikte bu konunun sürekli takipçisi olarak gerekli yasal mevzuatın çıkarılması için baskı unsuru olacaklarını ifade etti. Bu yasal mevzuat hayata geçirilene kadar belediye sınırları içerisinde satışa sunulacak her türlü gıda maddesi için sertifikasyon programını devreye sokacaklarını söyleyen Fellahoğlu, satılacak her türlü mal için Tarım Dairesi, Veteriner Dairesi veya devlet laboratuarından sağlık sertifikası talep edileceğini ve sıkı denetimlerin yapılacağını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim