Katılmış olduğum bir televizyon programında belirtmiş olduğum “CTP-BG’nin iktidara gelecek olması durumunda kamuya istihdam edilenlerden 400-500 kişi ve bunun yanında Lefkoşa Türk Belediyesi’nden 300 kişiyi işten durduracak olması” şeklindeki açıklamam üzerine CTP’den bazı kesimlerin ve özellikle de Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun bu gerçeğin beyan edilmesi telaşları ile göstermiş oldukları çabalar, bu düşüncelerinin iddia değil parti içinde alınan bir karar olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Özelikle Fellahoğlu’nun “Belediyenin böyle bir kararı yok” diyerek insanlardan gerçeği gizlemeye çalışması partisinin böyle bir prensip kararı almadığını ispatı değildir.

CTP’nin iktidara gelmesi hayali bir yana bu hayalden yola çıkarak insanlarımızı daha seçim bitmeden evine ekmek götüremeyecek bir duruma sokma düşüncesini büyük bir insafsızlık olarak görmekteyiz.
Daha önce de belirttiğim üzere, bu konuya büyük bir hassasiyet gösterdiğimizi ve konuyu yakından takip ettiğimizi vatandaşlarımızın bilgisine getirmek isteriz.

CTP’nin iktidarı döneminde 2004 yılında 1600 kişiyi işten çıkarması hala hafızlarımızda korunurken söz konusu partinin bu eylemlerine devam etme düşüncesi düşündürücüdür.
Yalnızca hayalin kurabilecekleri iktidarda bile gerçek niyet ve düşüncelerini parti toplantılarında ortaya koyan CTP’yi bu düşüncelerinden bir an önce vazgeçmeye, halka gerçek niyetlerini açık açık söylemeye, seçmeni ise sandığa giderken bunları düşünmeye davet ediyoruz.

İrsen Küçük
Genel Başkan
 
Editör: TE Bilisim