Birlikte çalışılacak

Sivil toplum kuruluşları ile yakın temaslarını sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) önemli meslek gruplarından birisi olan Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği ile birlikte çalışma kararı aldı.
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, bu kampsamda birlik başkanı Vet.Dr.Tayfun Çanakçı ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü.
Görüşmede hayvan refah yasasından, barınakla ilgili çalışmalara, LTB Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi’nden veteriner hekimlerin işyeri izinlerine kadar birçok konuda fikir alış verişinde bulunulurken, belli konularda işbirliğine gidilmesi kararı alındı.

Çanakçı: LTB, veterinerlik hizmetini en iyi veren belediyedir

Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Vet.Dr.Tayfun Çanakçı kabulde yaptığı konuşmada, veterinerlik hizmetini en iyi veren belediyenin LTB olduğunu söyleyerek, bunun devam etmesi temennisinde bulundu.
Konuşmasında veterinerlik mesleğinin önemini de anlatan Çanakçı, “Tıp hekimi insanı, veteriner hekim tüm insanlığı tedavi eder” diyerek, hayvan sağlığının süt ve et gibi temel gıdaların kalitesini belirlediğini aktardı.
LTB’den 3 farklı talepte bulunan Çanakçı başkanlığındaki birlik yönetimi, bunları ‘Biyolojik atıkların LTB tarafından toplanması, veterinerlerin işyeri izinlendirmesi için birlikten üyelik belgesi talebi istenmesi ve serbest kliniklerde uyutulmak sureti ile ölen hayvanların belediye tarafından alınması’ şeklinde özetledi.

Fellahoğlu: Birliğin taleplerini değerlendirmeye alacağız

LTB Başkan Kadri Fellahoğlu ise birliğin taleplerini değerlendirmeye alacaklarını ve bundan böyle birliği LTB Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi’nde işbirliği halinde bulunulan örgütlere dahil ettiklerini ifade etti.
Veterinerlik mesleğinin önemine özellkle vurgu yapan Fellahoğlu, meslek gruplarının örgütlü olmasının toplumsal konulara hizmet edeceğini belirterek, birliğin etkili çalıişmalar yapacağına olan inancını belirterek sözlerine son verdi.
 
Editör: TE Bilisim