Görüşmeci heyetimiz tarafından Rum tarafının maksimalist tavrı ve makul bir çizgiye yanaşmadığı açıklanarak mont pelerin görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı açıklandı.
Açıkçası ırkçı Rum zihniyetinin bu kaprisleri bizi şaşırtmadı. Bana göre bu durumda çöken görüşmeler değil federasyon arayışları oldu bu federasyon zemininin başarısızlığı ve bir çözümün üretilemeyeceği bir kez daha gün gibi ortaya çıkmıştır Dolayısı ile 48 yıldır devam eden federasyon arayışlarına artık son vermeli, yeni bir ilişki modeli veya yeni bir zemine geçilmelidir.
Bu konuları birkaç başlık altında tartışmak mümkündür ;
İki eşit egemen devlete dayalı Konfederal bir zemine geçilmeli yada iş birliği içinde olacak iki komşu devlet olarak devam edilmelidir.
Tabi iç yapımızda özerk, dış ilişkilerimizde anavatan Türkiyeye bağlı bir ilişki modeline girmekte üçüncü bir seçenek olarak düşünülmelidir.
Bundan sonra bu görüşmelere devam etmenin hiçbir gereği yoktur Zira Mont Pelerin zirvesinde görüşmeler sürerken Kıbrıs Türk halkının güvenlik bağlamında ki haklı endişelerini doğrulayan yeni bir barbarlık daha sergilenmiş, bir Türk taksici Rum tarafında uğradığı saldırıda feci bir şekilde dayak yemiştir.
Daha İngiliz okulunda ki Türk öğrencilere yapılan, Larnakadaki Türk şarkıcılara yapılan, Aynapada ki Türk gençlerine yapılan veCumhurbaşkanı Sn Talat’a yapılan saldırıların failleri bile bulunup cezalandırılmamıştır.
Bu Rum yönetiminin bir siyasetidir. Suçlu sadece Rum polisi değil, Rum yönetimi ve çocuklarını Türk düşmanı olarak yetiştiren uyguladıkları eğitim sistemidir.
Bu işin olmayacağı artık bellidir.

BERTAN ZAROĞLU
GENEL SEKRETER
YENİDEN DOĞUŞ PARTİSİ
Editör: TE Bilisim