Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulunu kabul etti.

Evren, kabuldeki açıklamasında sanayi ve çevrenin birbirleri ile etkileşim içerisinde olduklarını söyleyerek planlı kalkınma yaşanırken çevresel faktörlerin de daima gözönünde bulundurulması gerektiğini söyledi.
Üretim ve tüketimin olduğu bir yerde çevresel kirliliğin yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Evren, önemli olanın en akılcı yöntemlerle, en az zararla toplumun geleceğine yatırım yapmak olduğunu belirtti.
Bakan Evren, Sanayi tesislerinin göstereceği hassasiyetin kendileri için de büyük önem taşıdığını belirtti.
Sanayi tesislerinde yaşanan en büyük çevresel sorunların başında atık sorunu geldiğini ifade eden Evren, katı atıklar ve özellikle süt üretimi yapan firmaların peyniraltı sularında yaşanan sıkıntılara köklü çözüm bulma adına girişimlere başladıklarını, son Türkiye ziyaretinde de mevkiidaşı Bakan ile bu konuyu görüştüklerini ifade etti.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da konuşmasında mümkün mertebe çevreye az zarar verecek şekilde ekonomiyi canlandırarak çalışmalarına devam etmek istediklerini söyledi.

Bakan Evren'in özel sektörden gelen bir işadamı olduğunu anımsatan Çıralı bu yönüyle sorunları çok iyi bildiğini belirterek daha iyi bir işbirliği yapacaklarına inandıklarını belirtti.

Sanayicilerin çevreye duyarlı olduğunu ifade eden Çıralı, ama herhangi bir ekonomik faaliyette çevrenin de mutlaka etkilendiğini söyledi.

Kendi ayakları üzerinde durabilen sürdürülebilir bir ekonomik tek çıkar yolunun üretimin ve ihracatın artması olduğunu belirterek bunun için de yatırımın artması gerektiğine vurgu yapan Çıralı, üretim faaliyetlerinde çevreye en az zarar verecek boyutta çalışmalar gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirtti.
Çıralı, sorunları konuşarak ekonominin önünü açmak için elbirliği ile mücadele edeceklerini söyledi.

 
Editör: TE Bilisim