Bakanlar Kurulu kararına göre KKTC’de marketler, benzin istasyonları ve eczane gibi sektörler dışında hizmetler durduruldu. Polis, belirtilen sektörler dışında hizmet veren iş yerlerine müdahale de ediyor.

Başkent Lefkoşa’daki Önder Alıveriş Merkekezi’nde yasak olmasına rağmen iğneden ipliğe her şeyi bulmak mümkün.

Önder AVM’de ayakkabıdan tencere tavaya yapı malzemelerinden hediyelik eşyaya, elektronik eşyalar ve mobilyalara kadar her türlü ürün satışta.

Küçük esnaf, giyim ve elektronik eşya satan tüm işyerleri kapalıyken Önder mağazalarının satışlarına devam etmesi haksız rekabete yol açıyor.

Önder mağzalarında satışı yapılan ürünleri satan diğer işletme sahipleri’ büyük AVM’lere torpil mi yapılıyor ? biz iş yapamazken günlerdir  bu mağzaların ayrıcalığı nedir ? ‘diye Kıbrıs Time’a şikayette bulunuyor.

Geçtiğimiz gün de Erülkü Yar Plus mağazalarının haksız rekabete yol açacak şekilde satış yaptığı yönünde şikayetler almış ve haberleştirmiştik.

Vatandaşlar ve diğer esnaf  market dışı alışverişe de ihtiyaç olduğunu ancak bu tür alışveriş için yetkililerin haksız rekabete yol açmayacak şekilde düzenleme yapmasını istiyor ve soruyor: Önder AVM'nin ayrıcalığı ne?

İşte Önder AVM’de market dışı yapılmış alışverişi gösteren bir fatura…

Editör: TE Bilisim