KATLE TEŞEBBÜS
22.09.2013 tarihinde, saat 02.00 sıralarında, Gazimağusa’da R.K. (E-28), ikametgahının yatak odası içerisinde tartıştığı eşi Kadriye KURT’un boğazını, öldürmek kastı ile kemer ile sıkarak katle teşebbüs ettikten sonra, söz konusu kemer ile sırtına vurmak sureti ile de adı edileni ciddi bir şekilde darp etmiştir. R.K. tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

SAHTE BELGEYİ TEDAVÜLE SÜRME
22.09.2013 tarihinde, saat 12.00 sıralarında, Beyarmudu’nda A.Y (E-32), Beyarmudu Kara Giriş Kapısında, GKRY Bölgesine geçmek için daha önceden bir başkası adına sahte olarak düzenlemiş olduğu Bulgaristan pasaportunu çıkışta görevli memura işlem yapması için vererek tedavüle sürmüştür. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

YARALAMA, KORKUTMAK AMACIYLA SİLAH TAŞIMA VE KANUNSUZ BIÇAK TAŞIMA (GELİŞME)
27.03.2013 tarihli Basın Bülteninde, aynı gün, Göçmenköy’de, E.Ş.(E-37)’nin, Mustafa GARGUNSU ile aralarında çıkan tartışma neticesinde tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu bıçağı adı edilene doğru salladığı bir esnada kendilerini yatıştırmaya çalışan Mahmut İRİ’yi sol kol bileğinden yaraladığı ve söz konusu şahsın arandığı bildirilmişti.
Bahse konu şahıs 22.09.2013 tarihinde tespit edilerek tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

BİRİNCİ DERECEDE ASKERİ YASAK BÖLGEYİ İHLAL
22.09.2013 tarihinde, saat 19.30 sıralarında, Beyarmudu’nda, C.K. (E-53) ve H.K. (K-53) birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ettikleri tespit edilmiştir. Adı edilenler hakkında yasal işlem başlatılmış

BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİREN ŞAHIS
22.9.2013 tarihinde, saat 16.00 sıralarında, Gazimağusa’da faaliyet gösteren bir otele ait plajda, KKTC’de turist olarak bulunan Ulrich Franz FRİCKE (E-73) denizde yüzdüğü esnada boğulma tehlikesi geçirmiştir. Adı edilen Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırılarak yapılan ilk yardım tedavisine müteakip özel bir hastanede müşahede altına alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

ARAÇ YANGINI
22.09.2013 tarihinde, saat 21.00 sıralarında, İskele’de, Cenkut GECE’ye ait JT 748 plakalı salon araç garaj içerisinde bulunduğu sırada, aracın farlarına ait elektrik aksamlarının kısa devre yapıp, alevlenmesi sonucu bir yangın çıkmıştır. Yangın çevre sakinleri tarafından söndürülmüş olup, yangın sonucu aracın ön kısmı bazı motor aksamları yanarak maddi hasar meydana gelmiştir. Soruşturma devam etmektedir.


PGM – BASIN SUBAYLIĞI


Editör: TE Bilisim