Kovid-19 salgını nedeniyle  birçok yapı market ve hırdavatçı kapalıyken Erülkü mağazasında yer alan Yar Plus krizi fırsata çevirerek ürün satışlarına devam ediyor.

Bakanlar Kurulu kararına göre KKTC’de  marketler, benzin istasyonları ve eczane gibi sektörler dışında hizmetler durduruldu. Polis, belirtilen sektörler dışında hizmet veren iş yerlerine müdahale de ediyor.

Lefkoşa Gazimağusa yolu üzerinde bulunan Erülkü’de yapı marketi Yar Plus’ın  bulunduğu raf ve stantların etrafı emniyet şeridi ile çevirili vaziyette duruyor. Uyarı yazısı da var, müşteriler Yar Plus’dan alışveriş yapmamaları konusunda bilgilendiriliyor.

Ancak bu uyarılar sadece göstermelik. Emniyet bandını elinizle kaldırıp geçebiliyor, dilediğiniz gibi alışveriş yapabiliyorsunuz.

Hatta kapalı olduğu söylenen bölümde görevli personel bile bulunuyor. Müşterilere yardımcı olan reyon görevlisi yoğunluktan aradığınız ürünü kendiniz alın diyerek yönlendirme de yapıyor.

Yarplus yapı markette a’dan z’ye birçok malzeme bulunuyor. Söz konusu ürünleri satan birçok yapı market ve hırdavatçı kapalıyken, Erülkü Yar plus ürün satışına devam ederek haksız rekabete sebep oluyor.

Kıbrıs Time’a ulaşan vatandaşlar, günlerdir kapalı olan birçok yapı market ve hırdavatçı ekonomik bunalımdayken Erülkü ve Yarplus’ın krizi fırsata çevirmesini eleştiriyor.

İşte Erülkü- Yarplus’tan yapılan market dışı alışverişi ispatlayan fatura:

Editör: TE Bilisim