Uzlaşmacı, samimi ve cana yakın tavırlarıyla tanınan Başbakan Ersin Tatar, belki de kendisinin de istemediği bir sürece doğru ilerlemeye ve yalnızlaşmaya başladı.

Parti içi dengeleri çok hassas olan UBP'de Ersin Tatar'ın aldığı kararlar siyasi kulislerde 'Tatar bindiği dalı kesti' şeklinde yorumlara neden oldu.

Tatar ilk olarak, UBP'nin eski genel başkanı  ve partinin en güçlü isimlerinden Hüseyin Özgürgün ile bağlarını kopardı. Özgürgün'e açılan mahkeme yoluyla Tatar, Özgürgün'ün desteğini kaybetti.

Resmiye Canaltay ve Sunat Atun ile bakanlık konusunda ters düşen Tatar, yine partinin etkili iki isminin daha desteğini kaybetmişti.

Zorlu Töre ile de yine bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda zıt düşen Tatar'ın Töre ile de arasının çok iyi olduğu söylenemez.

Partinin ağır toplarından Hasan Taçoy'da özellikle genel başkanlık yarışında Tatar'a en ciddi muhaliflerden biri olarak bir köşede bekliyor.

UBP'nin perde gerisinde hala etkili isimlerinden Derviş Eroğlu'nun da ilerleyen süreçte  Başbakan Tatar'a karşı nasıl bir tutum sergileyeceği de gizemini koruyor.

Özelikle Halkın Partisi'nin baskısıyla 'Özel jet skandalı' sonrası Ünal Üstel'i görevden alan başbakan Tatar, hem Üstel cephesinin tepkisini çekti hem de parti içinde HP'ye taviz veriliyor eleştirilerine maruz kaldı.

HP ve Kudret Özersay'da Tatar'ın 'yeni kabine' girişimiyle hem kendini 'aklamış' hükümette kalmış hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde rakibi Tatar'ı zayıflatmış oldu.

Tatar'ın en çarpıcı kararlarından birisi de hiç hesapta yokken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu görevden alma girişimi oldu.

Tatar, Sucuoğlu'nu görevden alıp Aytaç Çaluda'yı yerine koymak istedi ama bu girişimi Cumhurbaşkanı Akıncı'ya takıldı.

Hakkında soruşturmalar olan Çaluda hakkında savcılıktan görüş alan Akıncı, Çaluda'yı veto etti.

Çaluda'nın veto edilmesiyle birlikte Tatar hem Çaluda'yı kaybetti hem de Faiz Sucuoğlu'nu.

Tatar için çalıştıklarını söyleyen bu iki isim de şimdi Başbakan Tatar'a küstü.

Hatta, Sucuoğlu'nun hükümetten bile desteğini çekebileceği iddialar arasında...

Şimdi Tatar'ın kararları hem parti başkanlığını hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini kendisi açısından oldukça zora soktu.

UBP içinde yaşanan bu son krizlerin galibi de yine seçimleri erkene almak isteyen Cumhurbaşkanı Akıncı oldu. 

Editör: TE Bilisim