Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusunun geride kalmasının Kıbrıs’taki iki halkın tüm kesimleri için yarar sağlayacağının kesin olduğuna dikkat çekerek, bunun sadece Rum tarafının kazançlı olacağı, istemlerinin karşılanacağı bir sözde antlaşma olamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Umarız Rumlar bir an önce bizimle aynı hedef ve anlayışı paylaşırlar ve 50 yılı aşkın bir süredir Birleşmiş Milletler’in gündeminde bulunan Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabaları başarı ile sonuçlanır, Kıbrıs’ta var olan gerçekler temelinde yeni bir ortaklık kurulur” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk işçisi, çalışanı, emekçisinin bugünlere gelinmesinde tarihsel bir rol oynadığını ve oynamaya devam edeceğini söyledi.

Üretimin, insan yaşamının devam ettirilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması için en temel unsurlardan biri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, mal ve hizmet üretimi için, emekçi ve işçilerin gerekli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, makinelerin, cihazların, emeğin, çalışanın ve işçinin yerini tamamıyla almasının mümkün olmadığını kaydetti.

İşçi ve emekçilerin toplumun en dinamik, en temel kesimlerinden olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dünyanın hızla geliştiği, üretim, tüketim makine ve insan ilişkilerinin geçmişe göre çok farklı boyutlara doğru ilerlediğinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu söyledi.

“DEMOKRASİ, BİRLİK BERABERLİĞE ÖNEM VERİLMELİ”

Halkın, layık olduğu şekilde, her alanda daha ileri gitmesi için demokrasiye, birlik-beraberliğe büyük önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Halkımızın yaşam kalitesinin artması için atılması gereken ekonomik, sosyal ve siyasal adımların atılması zamanının geldiğine hatta geçmekte olduğuna hep birlikte inanmalı, bir an önce yapılması gerekenler yapılmalıdır” dedi.

Gelişme ve ilerleme için yapılacak çalışmalarda kesimler arasında diyaloğun sağlanmasına büyük önem verilmesi, “ben yaparım olur zihniyetinden” uzak durulması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle devam etti:

“‘Çözüm olmazsa bu memleketin hiç bir sorunu çözülmez’ gibi yanlış söylemleri ortadan kaldırmanın yolu, bir an önce halkın moralini yükseltici dinamik bir sürece girerek doğruları yapmaktır. Ekonomimizi sağlam temeller üzerine oturtmalı, istikrarlı büyüme ve gelişmeyi mutlaka sağlamalıyız. Bu hedefi yakalamamız halinde birçok sıkıntımızın geride kalacağına yürekten inanıyorum.”

DOĞRU BİR ANLAŞMA YAPILMASI ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geriye değil, ileriye gitmek için, Kıbrıs konusunda, “nasıl olursa olsun yeter ki bir antlaşma olsun” anlayışı ile hareket ederek kötü bir antlaşma yapılması değil, doğru bir antlaşma yapılmasının önemine işaret etti.

“Ben halkımdan doğru , yararına olacak bir antlaşma için yetki aldım ve o doğrultuda çalışıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türk tarafı olarak iyi niyetle, aktif bir şekilde yapıcı, görüş ve öneri sunan, çözümü arayan bir yaklaşımla Kıbrıs konusundaki görüşme sürecine katıldıklarını, ancak Rumların kendileriyle aynı anlayışı paylaştıklarını söylemenin şu an için mümkün olmadığını kaydetti. Eroğlu şöyle devam etti:

“Umarız bir an önce bizimle aynı hedef ve anlayışı paylaşırlar ve 50 yılı aşkın bir süredir Birleşmiş Milletler’in gündeminde bulunan Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabaları başarı ile sonuçlanır, Kıbrıs’ta var olan gerçekler temelinde yeni bir ortaklık kurulur.

Kıbrıs konusunun geride kalmasının Kıbrıs’taki iki halkın tüm kesimleri için yarar sağlayacağı kesindir ama bu sadece Rum tarafının kazançlı olacağı, istemlerinin karşılanacağı bir sözde antlaşma olamaz.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, tüm işçi ve emekçilerin, çalışanların bayramlarını kutladı. 
Editör: TE Bilisim