Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs konusunda basında yer alan bazı haberlere ilişkin açıklama yapıtı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun medyada yer alan kendi demeçleri dışındaki kimi değerlendirmelerin, tamamen gazetecilerin ve/veya köşe yazarlarının kendi yorumları olduğuna dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, gerek KKTC, gerekse Anavatan Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve dünya medyasında Kıbrıs konusunda son günlerde yer alan bazı haberlerin, kimi noktalara açıklık getirilmesini zorunlu hale getirdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, adaya yapılması gündemde olan herhangi bir üst düzey ziyaret için henüz resmi bir açıklama ve/veya değerlendirmede bulunmadığına işaret edilen açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Eroğlu, Kıbrıs konusundaki tüm ziyaret ve temasların, iki tarafa eşit muamele yapılması, iki halkın hak ve çıkarlarının birlikte ve aynı oranda gözetilmesine özen gösterilmesi halinde yararlı olabileceğine inanmaktadır” denildi.

Cumhurbaşkanlığı açıklaması aynen şöyle:

“Gerek KKTC, gerekse Anavatan Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Dünya medyasında Kıbrıs konusunda son günlerde yer alan bazı haberler, kimi noktalara açıklık getirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Öncelikle, Cumhurbaşkanımızın medyada yer alan kendi demeçleri dışındaki kimi değerlendirmelerin tamamen gazetecilerin ve/veya köşe yazarlarının kendi yorumları olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Ada’ya yapılması gündemde olan herhangi bir üst düzey ziyaret için henüz resmi bir açıklama ve/veya değerlendirmede bulunmuş değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Dr. Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusuna Ada’da var olan gerçekler esas alınarak mümkün olan en kısa sürede bir çözüm bulunmasını samimiyetle istemekte ve hedeflemektedir.

Cumhurbaşkanımız, bu nedenle, ‘Ortak Açıklama’nın’ da içeriğine uygun bir şekilde 5 aşamadan geçilerek eş zamanlı olarak Kuzey ve Güney’de referandumlara gidilerek iki halkın karar vermesini görüşme masasına koymuş bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Eroğlu, Kıbrıs konusundaki tüm ziyaret ve temasların, iki tarafa eşit muamele yapılması, iki halkın hak ve çıkarlarının birlikte ve aynı oranda gözetilmesine özen gösterilmesi halinde yararlı olabileceğine inanmaktadır”.
Editör: TE Bilisim