KKTC Tüketiciler Derneği, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, tüketici haklarının korunmasına yönelik verdiği destekten dolayı Kıbrıs Türk halkı adına “Tüketici Hakları Onursal Ödülü” verdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, Hasan Yılmaz Işık başkanlığındaki KKTC Tüketiciler Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Dernek başkanı Hasan Yılmaz Işık, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu, Dünya Tüketiciler Haftası dolayısıyla ziyaret ettiklerini belirterek, tüketici haklarının korunmasının, çağdaş ülkelerde çok büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Işık, tüketici haklarının, Meclis’ten geçen Tüketicileri Koruma Yasası ile güvence altına alındığını ifade ederek, yasanın uygulanmasının takipçisi olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile söz konusu yasanın Meclis’ten geçirilmesinde işbirliği içinde çalıştıklarını ve derneğin eksikliğini gördüğü yasaların hazırlanması ile Meclis’ten geçirilmesi sırasında destek gördüklerini anlatan Işık, bu çerçevede Tüketiciler Derneği Yönetim Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Eroğlu’na Tüketici Hakları Onursal Ödülü’nü sunma kararı aldığını dile getirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, dernek ile işbirliği içerisinde ülkede olmayan veya eksikliği hissedilen bazı yasaları yapma, Meclis’ten geçirme ve yasal şekle dönüştürme konularında çalıştıklarını ifade ederek, derneğin gayretleri ve hükümetin de desteğiyle eksik olan yasaların bugün uygulamada olduğuna işaret etti.

Eroğlu, önemli olanın yasaların çıkarılması değil, uygulanması olduğuna dikkat çekerek, derneğin de bu konuda çalışmalar yaptığını, yasaların uygulanıp uygulanmadığının takipçisi olduğunu kaydetti.

Meclis’ten derneğin katkılarıyla geçen yasaların uygulamasının oldukça başarılı olduğunu söyleyebileceğini ifade eden Eroğlu, bu çerçevede derneğin takipçiliğine teşekkür etti.

Derneğin kendisine ödül sunması düşüncesine teşekkür eden ve bu düşünceyi “ince ve hassas” bir düşünce olarak niteleyen Eroğlu, derneğin çalışmalarını yakından izlediğini ve çalışmalarında başarılı bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, önemli olanın, değişen dünya koşullarına göre gerekliliği ortaya çıkan yasa tasarılarının hazırlanması, atılması gereken adımların atılması ve derneklerin atmayı düşündüğü adımlara hükümetlerin de ortak edilmesi olduğunu belirterek, bu konuda bugüne kadar başarılı adımlar atan KKTC Tüketiciler Derneği’nin bundan sonra da bu konuda başarılı olacağına inanç belirtti. 
Editör: TE Bilisim