UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük, ülkenin hükümetsiz kalmaması için, güvensizlik önergesine onay veren 3 partiye ve 27 milletvekiline sorumluluk düştüğünü söyledi.

Küçük, 4 partinin bir araya gelerek bir isim üzerinde anlaşması yönünde herhangi bir itibar edecekleri çağrı almadıklarını da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Hükümeti’nin istifasını kendisine sunmasının ardından, yeni hükümeti kurma görevini hangi milletvekiline vereceği konusuyla ilgili Meclis’te temsil edilen parti başkanlarıyla görüşmelerine Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük’le devam etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 12.35’te başlayan görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşmede Eroğlu’na Müsteşarı Hasan Güngör; Küçük’e de UBP Genel Sekreteri Necdet Numan eşlik etti.

Küçük, görüşme sonrasında basına kısa bir açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

KÜÇÜK: “HER HALUKARDA BİR HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR”

UBP Genel Başkanı Küçük hükümeti kurma görevini kime vereceğiyle ilgili çalışmalar kapsamında Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun en son kendileriyle görüştüğünü kaydetti ve görüşlerini bir kez daha tekrarlama imkanı bulduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun önümüzdeki hafta içerisinde bir karar verme aşamasına gelebileceğini gördüğünü ifade eden Küçük, kararın anayasa gereği Cumhurbaşkanı’nın olduğunu ve kararını göreceklerini kaydetti.

Küçük, ülkenin hükümetsiz kalmaması ve seçime kadarki kısa sürede vatandaşların en azından güncel işlerinin yürütülebilmesi için her halükarda bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bu sürecin ilginç bir süreç olduğunu ifade eden Küçük “Erken seçim kararı alındıktan sonra güvensizliğin devam ettirilmesi, burada büyük bir sorumluluk yüklenmiştir. 27 milletvekili ve 3 siyasal parti bu sorumluluğu omuzlamıştır dolayısıyla öncelikle gayret bu 3 siyasal partiye düşmektedir” diye konuştu.

Küçük, ülkenin kaosa sürüklenmemesi ve hükümetsiz kalmaması için, bu 3 partinin sorumluluk alması gerektiğini de dile getirdi.

“BASINDAN ÖĞRENDİK... RESMİ BİLGİM YOK”

Pazartesi günü Meclis’te bir toplantı yapılacağı ve bir isim üzerinde anlaşma olacağının söylenmesi ve 4 partinin bir isim üzerinde uzlaşması gibi bir durumun söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, bunu basından öğrendiklerini herhangi bir resmi bilgisi olmadığını söyledi.

Küçük,  “Hangi sıfatla kim bu çağrıyı yapıyor? Bu gibi çağrıları parlamentoda en fazla milletvekiliyle temsil edilen partilerin veyahut da Sayın Cumhurbaşkanı görevlendirme yaparsa, görev alan milletvekili kimse onun bu gibi yapabilmesi, görüşmelere çıkabilmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Küçük, bu ana kadar itibar edecekleri bir çağrı almadıklarını da dile getirdi.

“ÇAKICI DOĞRUSUNU SÖYLEDİ”

TDP’nin “Biz 3 siyasi partiyle birlikte görüşmeye gidelim, UBP hükümeti zaten düşmüştür onun ismini önermeyelim yaklaşımı vardı” denmesi ve bunu nasıl karşıladığının sorulması üzerine de şöyle konuştu:

“Çakıcı doğrusunu söylemiştir. Sorumluluk kendisi dahil bu 27 kişinindir. Bu 27 arkadaş bir araya gelmiş de, hükümetin düşmesine bu noktaya gelmesinde rol oynamış arkadaşlardır. Bu süre içerisinde de ülkenin işlerinin aksamaması ve ülkenin hükümetsiz kalmaması için bu 27 arkadaşa görev düşer. Dolayısıyla Çakıcı’nın çağrısı doğrudur” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim