Girne Kaymakamlığı Çamlıbel Bucağı ile Çamlıbel Sağlık Merkezi’ni bünyesinde barındıran Cemal Hekim Sağlık Merkezi ve Kaymakamlık Hizmet Binası’nın açılış törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bölge milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Halk dansları gösterisi ve konuşmaların ardından yapılan açılışta binayı inşa eden işadamına da teşekkür plaketi verildi.

Lapta Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Çamlıbel’deki Girne Kaykamalığı Çamlıbel Bucağı mesai saatlerinde; Çamlıbel Sağlık Merkezi ise 112 Acil Servis hizmetiyle 365 gün sağlık hizmeti verecek. Sağlık Merkezi’nde 5 gün hekim bulunacak.

İşadamı Soner Hekim tarafından merhum babası Cemal Hekim anısına yaptırılan hizmet binasının, çevre düzenlemesiyle diğer ihtiyaçlarını ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği üstlenecek.

EROĞLU: “TÜM BÖLGE HALKINA HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Hayırlı evlat” Soner Hekim’i merhum babası adına yaptığı binadan dolayı kutlayarak, teşekkür etti.

Eroğlu, bu yatırımın diğer işadamlarına da örnek olmasını temenni ederek, Sağlık Merkezi’nin bölgeye sağlık dağıtacağına inanç belirterek “Hastası çok olmasın. Tüm bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

Vatandaşların zaman zaman sağlığını kaybedebileceğini ve sağlık hizmeti arayabileceğini belirten Eroğlu, halkın burada gerekli sağlık hizmetini alacağına inandığını vurguladı.

SİBER: “GÜZEL VE ANLAMLI ANLAYIŞ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, bugün çok güzel ve anlamlı bir açılış olduğunu belirtti. Siber, “Burada en anlamlı şey, ‘devlet yapsın’ anlayışı yerine, ‘hep birlikte yapalım’ anlayışının sergilenmesi” olduğunu vurguladı.

Siber, devlet, sivil toplum örgütleri ve iş insanlarının birlikte olmasıyla ortaya çok daha güzel yatırımların çıkacağına inanç belirterek “Devlet yapsın değil, hep birlikte yapalım. Yaşam kalitemizi yükseltelim” dedi.

YORGANCIOĞLU: “ UMARIM ÖRNEK OLUR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, binayı yapan işadamına teşekkür ederek “Umarım diğer işadamlarımız da bu tip girişimlerde bulunur ve devlete destek olur” dedi.

Yorgancıoğlu, merkezin yapılması için katkı koyan herkese teşekkür etti bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

AKÇA: “TAKDİRE ŞAYAN”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, sağlık ocağı ve Girne Kaymakamlığı Çamlıbel Bucağı’nın hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılmasının takdire şayan olduğunu belirtti.

Akça, büyükelçiliğin de ihtiyaç duyulan eksik işler ile çevre düzenlemesini yapacağını söyledi.

Büyükelçi Akça ayrıca, Çamlıbel’deki spor kulübüyle de görüştükleri ve halı saha projesini beklediklerini kaydetti.

ULUÇAY: “HALKIN İRADESİ ÇOK ÖNEMLİ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, merkezin devlet ve özel sektör işbirliği içerisinde ortaya çıkarılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Çamlıbel halkının iradesinin bu süreçte çok önemli olduğunu kaydetti.

Merkezin yaklaşık 5 bin kişiye hizmet vereceğini söyleyen Uluçay, ihtiyaç duyulan yatırımların gerek devlet, gerekse devlet-özel işbirliğinde yapılacağını belirtti.

GÜLLE: “EVLERE SAĞLIK HİZMETİ GÖTÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, binanın çok anlamlı bir yatırım olduğunu söyledi. Gülle, yıllardır çok sayıda köye hitap eden bucağın sağlık açısından alt yapısının eksik olduğunu belirtti.

Türkiye ile yapılan bir çalışmada da Çamlıbel’de sağlık merkezinin olmayışının en büyük eksikliklerden biri olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Gülle, Çamlıbel’e sağlık merkezi kurma çalışmaları başlatıldığı bir esnada, HEBO Yapı’dan girişim talebi gelmesinin çok memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Binanın devlet, sivil toplum örgütü ve özel sektör işbirliğiyle yapılmasının güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten Gülle, Çamlıbel Bucağı’nı Güzelleştirme, Kalkındırma Derneği (ÇAM-SEV) ve muhtara da katkılardan dolayı teşekkür etti.

Merkezde 365 gün 24 saat ambulans hizmeti verileceğini ve haftanın 5 günü ise mesai saatleri içerisinde hekimin bulundurulacağını kaydeden Gülle, merkezin muayene ve ilaç hizmeti vereceğini kaydetti.

Ahmet Gülle, belediyelerle işbirliği içerisinde, evlere de sağlık hizmeti götürülmesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

AKDENİZ: “BÖLGE STRATEJİK”

Çamlıbel Bucağı’nı Güzelleştirme, Kalkındırma Derneği Başkanı Adıgüzel Akdeniz de konuşmasında, Çamlıbel bölgesinin stratejik bir öneme sahip olduğunu, bu stratejik önemin Türkiye’den su getirme projesinin hayata geçmesiyle daha da artacağını vurguladı.

Akdeniz, bu gelişmeler yaşanırken, sağlık alanındaki eksikliğin giderilmesinin olmaza olmazların başında geldiğini belirtti.

HEKİM: “BİNA 300 BİN TL’YE MAL OLDU”

HEBO Yapı Direktörü Soner Hekim ise, binanın yapılmasına karar verirken, binanın 24 saat açık kalması ve binaya babasının isminin verilmesi koşulunu öne sürdüklerini kaydetti.

Hekim, binanın 300 bin TL’ye mal olduğunu ve çevre düzeni dışında kalan tüm çalışmaların HEBO Yapı tarafından yapıldığını belirtti.
Editör: TE Bilisim