UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Eroğlu, Thalassaemia hastalarının yaşadığı sıkıntıları dinlendi.

VAROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, ziyarette ilk sözü alan Dernek Başkanı Ahmet Varoğlu, Eroğlu’nun derneği ve sorunları iyi bildiğini söyledi.

Thalassaemialıların düzenli ve kaliteli tedavilerinin devam etmesi için birçok faaliyet gerçekleştirildiğine dikkat çeken Varoğlu, “Başta doktorlarımız ve ailelerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Kan sorununun devam ettiğini belirten Varoğlu, yeterli kan bulunamamasından dolayı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Son 5 yılda tek bir engellinin dahi istihdam edilmediğine dikkat çeken Varoğlu, yasaya rağmen istihdamların gerçekleşmemesinden dolayı tepki ve üzüntü duyduklarını söyledi.

EROĞLU

Gerek Başbakanlık, gerekse de Cumhurbaşkanlığı döneminde Thalassaemia Derneği’ne kapısının her zaman açık olduğunu söyleyen Eroğlu, yaşanan sıkıntıların üzüntü verici olduğunu belirtti.

Yaşanan kan sorununun farklı yöntemlerle çözülmeye çalışıldığını ifade eden Derviş Eroğlu, “Her alanda sorunlar vardır. İnşallah ilerleyen günlerde daha da asgariye iner” dedi.

En büyük sorunların başında da izolasyonların geldiğine dikkat çeken Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununu Rumlar ve Yunanlılar yaratmasına rağmen Kıbrıs Türk halkının cezalandırıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası müzakere masasında sonuç alma imkanının olacağına işaret eden Eroğlu, müzakerelerin 47 yıldır devam ettiğini ve artık bir zaman limiti içerisinde tamamlanması gerektiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim