Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununu bir anlaşma ile sonuçlandırma düşüncesinde olduklarını söyledi. Tüm dünyanın bu gerçeği bildiğini belirten Eroğlu, “Mühim olan karşı tarafın da aynı düşüncelerle müzakere masasına gelmesi ve artık bu sorunun anlaşma ile sonuçlanması gerektiği kanaatine varmış olmalarıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ersoy ve TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’yı kabul etti. Saygılı’nın, TAK Müdürlüğü’ne atanması dolayısıyla başlattığı ziyaretler çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Işıman ve Özdemir Tokel de hazır bulundu.

SAYGILI: “DEVLETİMİZİN SESİYİZ”

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, ziyaretin, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürlüğü’ne yeni atanmasından dolayı gerçekleştirildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Önemli bir süreçten geçildiğini, bu süreçte Eroğlu’nun büyük emekleri bulunduğunu söyleyen Saygılı, “Büyük beklentiler var. Bireysel düşüncem müzakere masasında, Kıbrıs Türk halkının haklarının çok iyi korunacağı, iyi bir anlaşma ile sürecin tamamlanacağı bir aşama bekliyoruz” dedi.

TAK’ın geçmişte olduğu gibi bugün de bilgilerin aktarımında, halka duyurulmasında sonuna kadar Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun arkasında olacağını vurgulayan Saygılı, “Devletimizin sesiyiz, o sesin de sağlıklı bir şekilde ayakta kalmasına çok büyük emeğinizin olacağını biliyoruz” diye konuştu.

EROĞLU: “ÖNEMLİ HİZMETLER VERİYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Saygılı’ya yeni görevinde başarılar diledi. TAK’ın uzun yıllardan beri Kıbrıs Tük halkına ve basınına önemli hizmetler verdiğini söyleyen Eroğlu, ajansın takdir edilmesi gereken bir kuruluş olduğunu vurguladı.

Eroğlu, “Siyasi düşünceden uzak, doğru haber almak ve dağıtmak prensibi içinde çalışması gerekiyor. Zaman zaman bazı yanlış ve eksik haberler verildiği zaman çeşitli yorumların yapıldığı günlerden de geçildi” dedi.

Çalışanların huzurlu bir ortamda çalışmasının önemli olduğunu söyleyen Eroğlu, “Çalışanların da bir haberi kendi yorumuna göre değil, haberin çıktığı kaynaktan olduğu şekilde aktarması önemlidir” diye konuştu.

TAK’ta geçmişten gelen bazı huzursuzluklar olduğunu, Saygılı’nın ikiye bölünme yaşanan bir dönemde göreve geldiğini kaydeden Eroğlu, “TAK’ta ikilik olmaması gerekir. Oradaki çalışanlar aynı amaçla hizmet veriyor. Birlik ve beraberlik içinde çalışmak doğru haberleri aktarmak asli görevleri arasındadır” dedi.

Saygılı’nın eğitimden gelen bir kişi olarak, en iyi şekilde görevini yapacağına inandığını söyleyen Eroğlu, ekibin de basında deneyimli kişilerden oluştuğunu kaydetti.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs müzakerelerine de değinen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununu bir anlaşma ile sonuçlandırma düşüncesinde olduklarını söyledi. Tüm dünyanın bu gerçeği bildiğini belirten Eroğlu, “Mühim olan karşı tarafın da aynı düşüncelerle müzakere masasına gelmesi ve artık bu sorunun anlaşma ile sonuçlanması gerektiği kanaatine varmış olmalarıdır” dedi.

Müzakerelerin yoğunlaşacağı bir dönemden geçildiğini, haber kaynaklarının da çok çeşitli olacağını belirten Eroğlu, “Önemli olan TAK’tan çıkan haberlerin doğruyu yansıtması, herhangi bir siyasi amaçla değil, haberin kaynağından çıktığı şekilde basına paylaştırılmasıdır. Bunu yapacağından yüzde 100 eminim” dedi. 
Editör: TE Bilisim