Eroğlu, 15 Kasım kutlamaları nedeniyle KKTC’de bulunan Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Ankara Milletvekili Levent Gök’ü kabul etti.

Gök, kabulde yaptığı konuşmada, adada olmak ve kutlamalara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin KKTC halkına olan dayanışma duygularını iletti.

KKTC’nin dünya ölçeğinde tanınması ve uğradığı haksızlıkların giderilmesi dileğini ifade eden Gök, KKTC’nin gelişmesi ve önünün açılması için verilen mücadelede Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

“Devlet kuran bir parti olarak Kıbrıs’taki devletin kuruluş aşamalarını çok iyi biliyoruz” diyen Gök, ulusal bilincin gelişmesi açısından bu mücadelelerin zorunlu olduğunu kaydetti.

EROĞLU

Konuşmasında ziyareti için Gök’e teşekkür eden Eroğlu, CHP’nin yapısını çok iyi bildiğini anlattı.

KKTC’nin bu noktaya gelişinde CHP’nin aldığı tarihi kararların önemine değinen Eroğlu, bir yandan KKTC’yi yaşatma kararlığını sürdürdüklerini öte yandan müzakerelere devam ettiklerini söyledi.

Müzakerelerin uzun süredir devam ettiğine işaret eden Eroğlu, Rumların zamana oynadığını kaydetti.

BM ve AB’nin Rumların zamana oynamasına seyirci kaldığını dile getiren Eroğlu, müzakereler devam ederken de halkın yaşantısından memnun olmasının önemli olduğunu söyleyerek, “Çünkü belli ki müzakereler Rumun isteksizliği nedeniyle uzayacak” diye konuştu.

Eroğlu devlete sahip çıkıp içteki sorunları asgariye indirmek ve bir anlaşma için çalıştıklarını ve anlaşma olmazsa da halkın kendi devletinde mutlu şekilde yaşaması ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

“Gönül ister ki iki halkın barış içinde bir arada yaşayacağı bir anlaşmaya varılsın, ama muhatabımız böyle bir düşünce içinde değil” diyen Eroğlu, CHP’ye de başarılar diledi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.
Editör: TE Bilisim