YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Doğan’a kabulde YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş eşlik etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, YÖK Denetleme Kurulu’nun KKTC’deki üniversitelerle işbirliği protokolü imzalama girişiminin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Bizim için önemli olan üniversitelerimizin kalite yönünden de isim yapmasıdır” dedi.

Bugüne kadar YÖK ile devamlı diyalog içerisinde olduklarını ve üniversitelerin öğrenci kayıtlarını artırma gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Eroğlu, KKTC’deki üniversitelerin kaliteleriyle yarışır duruma gelmesini istediklerini söyledi.

YÖK Denetleme Kurulu’nun burada olmasının hem üniversiteler hem de dünyaya verilecek mesaj bakımında fevkalade önemli olduğunu belirten Eroğlu, “İnşallah üniversitelerdeki gelişmeleri hep birlikte görürüz. YÖK’ün ilgisine teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’ye birçok üniversite açılmasının endişesini yaşadıklarını da söyleyen Eroğlu, “Görüldüğü üzere herkes kendi öğrencisini buluyor. Bizim için önemli olan üniversitelerimizin kalite yönünden de isim yapması ve kalitesiyle öğrenci cezp etmesidir. Bu önemli bir unsurdur. YÖK ve YÖDAK’ın işbirliği içerisinde olması bizi memnun etmiştir” dedi.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  ile Türkiye Cumhuriyeti  arasında imzalanan 2009 tarihli milletlerarası anlaşmanın gereğini yerine getirmesi amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde KKTC’ye geldiğini kaydetti.

Bu anlaşmada TC’nin KKTC’deki üniversitelerde verilen diplomaların Türkiye ve dünyadaki diğer ülkelerde geçerli olması için garantör olduğunun açıkça yer alığını dile getiren Doğan, TC’nin de bu konuda gereken önlem ve tedbirleri almasının öngörüldüğünü, kendilerinin bu amaçla YÖDAK  Başkanı’nın talebi üzerine partner ülke olarak bu anlaşmanın gereğini hayata geçirmek üzere bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Meslektaşlarıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklarını, protokol hazırlanacağını ve eşitlik esaslarına dayalı görüşmeler yapacaklarını kaydeden Doğan, bu vesileyle Cumhurbaşkanı Eroğlu’na da nezaket ziyareti yapmaktan duyduğu memnuniyet dile getirdi.

Editör: TE Bilisim