Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, Vehip Nekipzade başkanlığındaki Lefke Platformu Heyeti’ni kabul etti.

Nekipzade kabulde yaptığı konuşmada, Eroğlu’ndan Aplıç Kapısı’nın açılmasını talep etti. Aplıç Kapısı’nın açılmasının güven artırıcı bir önlem olacağını söyleyen Nekipzade, görüşmelerde kapının açılmasıyla ilgili olumlu bir sonuca ulaşılamaması halinde kapının tek taraflı olarak açılmasını önerdi.

Nekipzade konuyla ilgili görüşmek için Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten randevu istediklerini ancak yanıt alamadıklarını belirtti.

Eroğlu’ndan Lefke Maratasa Barajı'nın Lefke'ye sulama suyu taşıyan boru hattının yenilenmesi çalışmalarıyla ilgili yetkililere direktif vermesini talep eden Nekipzade, taleplerini içeren yazılı  belgeyi  Cumhurbaşkanı’na sundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile henüz  görüşme masasına oturamadıklarını, bu yüzden konuyla ilgili görüşleri hakkında bilgisi olmadığını anlatarak, masaya oturduklarında bu konuyu da gündeme getireceğini söyledi.

Aplıç Kapısı karşılığında istenen 2 kapının personel ve altyapı maliyete neden olacağını anlatan Eroğlu, “Halbuki Aplıç Kapısı’nın açılması Lefkelilerden ziyade Rumların işine gelir” dedi.

“Kıbrıs sorununu çözersek bunlar kendiliğinden çözülür” diyen Eroğlu, Kasım ayı içinde müzakerelere başlanabileceğini, bir 50 yıl daha masada oturmayı düşünmediklerini, sorunu, gelecek yılın Mart- Nisan aylarına kadar çözmek istediklerini ifade etti.

“Niyet varsa biter” diye konuşan Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin sorunu çözmek istediğini ancak gözü kapalı her hangi bir anlaşmayı kabul etme niyetinde de olunmadığına işaret etti.

Editör: TE Bilisim