Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kardeş okul ziyareti kapsamında Bursa’dan KKTC’ye gelen Mustafa Kemal Paşa Sınav Koleji öğrenci, öğretmen, yönetici ve velileri ile ev sahibi okul olan Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerini kabul etti.

Eroğlu, Mustafa Kemal Paşa Sınav Koleji öğrenci ve öğretmenlerini KKTC’de misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“BU DEVLETİN KURULMASINDA ANAVATAN TÜRKİYE’NİN BÜYÜK KATKISI OLDU”

KKTC’nin küçük bir Türk devleti olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle dedi: “Atalarımız Türkiye’den gelerek bu topraklara yerleşti. Hem Türklüğümüzü hem de dinimizi bu güne kadar koruyarak ayrı bir devlet kurduk. KKTC’nin kurulmasında anavatan Türkiye’nin büyük katkısı oldu.”

1974 Mutlu Barış Harekatı hakkında bilgi veren Eroğlu, “Harekatla bugünkü devletimizin sınırları belirli oldu. Güneyde Rum halkı, kuzeyde Türk halkı olmak üzere iki ayrı devlet olarak yaşıyor, iyi komşuluk ilişkileri içinde olmaya çalışıyoruz” dedi.

Müzakerelerin devam ettiğine değinen Derviş Eroğlu, “Bugüne kadar başarılı olduğumuzu söyleyemem ama bu başarısızlık bizden değil, uzlaşma niyeti olmayan Rumlardan kaynaklanıyor” diye konuştu.

“BURADA TÜRK KARDEŞLERİNİZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN”


Anlaşma için arayışın sürdüğüne dikkat çeken Eroğlu, öğrencilere şöyle seslendi:

“Bazılarınız belki de KKTC’yi ilk kez ziyaret etti. Yıllar sonra, üniversite mezunu gençler olarak adayı yine ziyaret ettiğinizde mutlaka bügünden farklı şeyler göreceksiniz. Nasıl ki biz İstanbul’a gittiğimizde öğrencilik yıllarımızdaki o şehri bulamıyorsak...Buraları da elbette değişecek. Önemli olan Kıbrıs’tan güzel intibalarla ayrılmanız ve burada Türk kardeşleriniz olduğunu unutmamanızdır.”

ŞEHİT HÜSEYİN RUSO...

Kardeş okul olan Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nun savaşta şehit olan bir mücahitin ismini taşdığını hatırlatan ve bunun önemine işaret eden Eroğlu, her iki okulun öğrencileri arasındaki ilişkinin ömür boyu sürmesini diledi.

“BURSA’DAKİ GELİŞMELER BİRÇOK ÜLKEYİ KISKANDIRACAK BOYUTTA”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçtiğimiz günlerde Bursa’da bulunduğunu da ifade ederek “Bursa, bizim talebelik yıllarımızda bildiğimiz o şehir olmaktan çoktan çıktı. Gelişmiş bir şehir haline geldi” dedi.

Eroğlu, üniversite yıllarındayken zaman zaman Bursa’nın Yenişehir iline gittiğini ifade ederek, Yenişehir takımı adına Bursa liglerinde amatör futbol oynadığını anlattı.

Derviş Eroğlu, Bursa’daki eğitim ve sanayinin geliştiğine de dikkat çekerek, gelişimin birçok ülkeyi kıskandıracak boyuta ulaştığını ifade etti.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE BAŞARILAR DİLEDİ....

Kolej kurmanın, maliyetiyle baş etmenin ve eğitim kalitesini sürdürmenin kolay olmadığını dile getiren Eroğlu, okul yöneticilerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Eroğlu, öğrencilerin kolejdeki eğitimlerini başarı ile tamamlamalarını da dileyerek üniversiteye iyi hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

BİNGÖL: “İKİ HALK KARDEŞTİR...”

Kabulde konuşan Mustafa Kemal Paşa Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, okul hakkında Cumhurbaşkanı Eroğlu’na bilgi vererek, öğrencilerin birbirini tanıması için Kıbrıs’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Bingöl, iki halkın kardeş olduğunu vurgulayarak ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya gelmekten onur duyduklarını dile getirdi.

Kabulde, Eroğlu’na Mustafa Kemal Paşa Sınav Koleji hatırası olarak bir plaket ve Bursa’ya özgü kestane şekeri takdim edildi.

Öğrenci ve öğretmenler ziyaret sonrasında Cumhurbaşkanı Eroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

KKTC’ye dün gelen Mustafa Kemal Paşa Sınav Koleji öğrencileri ve öğretmenleri bugün ve yarınki gezileri sırasında Maviköşk’ü, Bellapais Manastırı’nı ve Beşparmak Dağları’nı gezecek. 
Editör: TE Bilisim