Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimi için resmi adaylık başvurusunu yaptı.

Eroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) aralarında eşi Meral Eroğlu, Başbakan Yardımcısı ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP-UG'li bakanlar, UBP ve DP-UG’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalık bir grupla geldi.

Eroğlu, YSK’dan çıkışta basına yaptığı açıklamada, kendisine destek veren UBP ile DP-UG’nin yansıra kendisine destek veren partili-partisiz herkese teşekkür etti.

5 yıllık görevi süresince iki farklı Rum liderle müzakere yapmış olduğunu anımsatan Eroğlu, ortak metin bile imzalamış olmalarına rağmen, üçüncü aşamaya geçilecekken Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in masadan kalkmasıyla müzakerelerin yarım kaldığını söyledi.

“İKİ YIL KRİTİK OLACAK”

Eroğlu, Kıbrıs sorununa bir zaman limiti içerisinde çözüm bulmak amacıyla halkın desteğiyle yeniden aday olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki iki yılın çok kritik olacağına inanıyorum” dedi.

Rum tarafının Kıbrıs’ta bir barış anlaşmasına hazır olup olmadığının sorgulanması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkına bir elli yıl daha müzakere masasında ‘yarınımız ne olacak’ sorusunu sordurmaya kimsenin hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

“NİHAİ NOKTA KOYMA AMACIYLA ADAY OLDUM”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorununa bir anlaşmayla nihai nokta koyma amacıyla aday olduğunu belirterek, “Neticede bir seçim vardır ve halkımız takdirini sandığa yansıtacaktır. Amacımız halkımızın büyük çoğunluğunun desteğiyle bu seçimi birinci turda bitirmektir, gördüğüm kadarıyla bu imkan vardır” dedi.
Editör: TE Bilisim