Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu diyabetin önemli ve erken teşhis edilmesi gereken bir hastalık olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin yeni Başkanı Mustafa Oymacı ve bazı Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Oymacı, ziyarette yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yürütülen “Diyabet Önlenebilir Kampanyası”nın halen sürdüğünü ve amaçlarının kampanyayı devam ettirmek olduğunu söyledi.

Oymacı, kampanya kapsamında okullarda bilgilendirme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü, bilgilendirici afişler asıldığını, okul kitap ve defterlerinde diyabetle ilgili bilgilerin basıldığını anlattı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise şeker hastalığı üzerinde yapılan araştırmada ortaya çıkan “gizli şeker” oranının, ülkede diyabet hastalığının ehemmiyetini gösterdiğini kaydetti.

Diyabet olmamak için gizli şeker konusunda erken tanı ve tedaviye başlamanın önemine vurgu yapan Eroğlu, derneğin gerek tarama, gerekse bilgilendirme çalışmalarının çok faydalı olduğunu, dolayısıyla derneğin önemli çalışmalar yaptığını, hükümetin de şeker taramalarını teşvik etmesi gerektiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, diyabet hastalığının pek çok hastalığa neden olabileceğine de işaret ederek, “Önemli bir hastalık, onun için erken teşhis ve tedavi fevkalade önemli” dedi 
Editör: TE Bilisim