Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar,” Kıbrıs Türk Halkı’nın hakların korunması ve güvenlik açısından çok önemli bir dönemden geçtiğini, bunun sorumluluğu ile kendisine verilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı görevini halkın büyük desteği ile mutlaka başarı ile yerine getireceğini” vurguladı. Başbakan Ersin Tatar, Akdoğan’da düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılarak, partililerle bir araya geldi. Başbakan Tatar, toplantıda yaptığı konuşmada,“ halk her şeyin farkındadır. Ben halkın içinden çıkan, seçim zamanı değil daima halkın içinde olan halkımın yararı için uğraşan biriyim. Gördüğüm ilgiden, UBP’nin bana sahip çıkmasından çok memnunum” dedi. Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinin ülke siyaseti ve Kıbrıs Konusu açısından da büyük önem arz ettiğini dile getiren Tatar, ülkenin içinde bulunduğu durumun adeta kendisini göreve davet ettiğini vurguladı. Cumhuriyeti kuran bir parti olan Ulusal Birlik Partisi’nin genel başkanının cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinin önemine değinen Tatar, Kıbrıs konusunda da açıklamalarda bulundu. Tatar, tüm dünyanın Kıbrıs ‘ta iki devletin ve halklarının yan yana yaşadığını kabul etmesi gerektiğini dile getirdi. Tatar, Türkiye ile ilişkiler ve Doğu Akdeniz’de yaşanan sıcak gelişmelere de değindi ve hidrokarbon kaynakları konusunda yaşananların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaşaması gerektiğini daha somut bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. Seçime ilişkin yapılan anketlere vurgu yapan Tatar, anketlerin kendisinin genel başkanlığındaki UBP’nin oy oranını yüzde 40’ın üzerinde gösterdiğini dile getirdi.

EROĞLU “ BU SEÇİM HATA KALDIRMAZ”

Toplantıya katılan 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “hata kaldırmayan bir seçime girilmekte olduğunu belirtti ve “ herkes şu veya bunu bir tarafa bırakarak, Devlet’e, özgürlüğe sahip çıkan Anavatan Türkiye ile kardeşçe ilişkilerin yürütülmesini sağlayacak Ersin Tatar etrafında birleşmelidir “ dedi. Derviş Eroğlu, UBP’nin çok büyük bir halk kesimini temsil ettiğini, dolayısı ile hareketlenmesinin zaman aldığını ama hareketlendiği zaman da diğer rakiplerinin çok önüne geçtiğini anlattı ve “ Akdoğan’daki bu kalabalık bana da geçmişte yaşadığım bazı süreçleri hatırlattı. İnşallah bu seçimi de başarı ile tamamlayacağız” dedi “Varsa kırgınlıkları bir yana bırakarak seçimden zaferle çıkmak adına çok çalışılması gerektiğini söyleyen” Eroğlu, “ birlik ve beraberlik içinde çalışılırsa seçimin çok kolay kazanılacağını” vurguladı.

SANER “ UBP, HALKIMIZ İÇİN DOĞRU NE İSE ONU YAPAR”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ersan Saner de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tüm kalıcı eserlerin Ulusal Birlik Partisi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Saner, Ulusal Birlik Partisi’nin kurduğu cumhuriyetin ileriye götürülerek ilelebet yaşatılacağına işaret etti. Ersan Saner, “ UBP halkımız için doğru ne ise onu yapar. Bu kez de öyle oldu. Doğru olan Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmaktır ve öyle olacaktır” diye konuştu. Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa İlçe Başkanı Olsan Oran da cumhurbaşkanlığı seçimine kadar çalışmaya devam edeceklerini ve seçimden zaferle çıkacaklarını söyledi. Toplantıyı düzenleyen Ak-Et Et Ürünleri Sanayi Ltd. Direktörü Abdullah Aktolgalı ise, Ulusal Birlik Partisi’ne seçim öncesi güç verecek bir toplantı düzenlediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim