Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güney Kıbrıs’a geçişlerde sorun yaşayan Kıbrıs  Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) , Taksiciler Birliği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Kiralık Araç İşletmecileri Birliği yetkililerini kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, KITSAB Başkanı Orhan Tolun kabulde yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’a geçen ticari araçlara Rum polisi tarafından bahane yaratılarak ceza kesildiğini ifade etti.

Tolun, Rum polisinin araçlara ceza kesmekle kalmayıp, müşteri olarak bulunan turistlerin de zaman zaman karakola götürülerek ifadelerinin alındığına dikkat çekti.

Güney Kıbrıs’taki fanatiklerin sınır kapılarında toplanarak KKTC’den giden araçlara yönelik çirkin hareketlerde bulunduklarını belirten Tolun “Ellerindeki sopalarla araçların üzerine vuruyor, kimisi de hakaret ediyor” diye konuştu.

Tolun bu tür  olayların devam etmesi halinde dört örgüt olarak eylem gerçekleştireceklerini  kaydetti.

“BM YETKİLİLERİYLE TEMASA GEÇİLECEK”

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili  BM yetkilileriyle temasa geçileceğini ve bu tür davranışların iki halk arasındaki ilişkilere zarar vereceğinin anlatılacağını kaydetti.

“Olaylar devam ederse onlar yapar da biz niye yapmayız gibi bir duruma gelinebilir” diye konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC’de hız tespit kameralarına yakalanan Rumların cezalarının bir defaya mahsus olmak üzere KKTC makamlarınca silindiğine dikkat çekti.

Rum polislerinin, askeri bölgeyi aşarak  KKTC topraklarına girmesine izin verilemeyeceğini söyleyen Eroğlu, “Biz ayrı bir devletiz ve ona göre davranmak durumundayız” dedi.

Editör: TE Bilisim