Kıbrıs Postası özel yayınında, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ziyaretini değerlendiren Erhürman, Başbakan Ersan Saner ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı’nın, Oktay ziyaretiyle “Ekonomik ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalanacağı ve ülkeye kaynak akışı tekrar başlayacak” algısı yarattığını kaydetti.

Sokağa çıkma yasağının 15 Şubat’ta sona ereceğini anımsatan Erhürman, “Hükümet kararlar açıklanmadan önce istişareleri tamamlasın. Üst Komite'nin veriler çerçevesinde üreteceği kararı değiştirmeye kalkmayın. Ama alınacak kararları da veriler çerçevesinde, gerekçeli olarak, herkesin anlayabileceği biçimde açıklayın” diyerek, hükümetten gelecek açıklamayı telaşla ve endişe ile beklediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, “federasyon görüşmeyiz, Rum’a yama olmayız” şeklindeki açıklamaları eleştiren Erhürman, federasyonda egemenliğin paylaşıldığını, egemenliğin yalnızca ne Kıbrıslı Türklerde ne de Kıbrıslı Rumlar da olmayacağını kaydetti. Federasyonu bilen birinin “Rum’a yama olmayız” tarzında konuşmayacağını söyleyen Erhürman, “Bu memlekette hangi Kıbrıslı Türk siyasetçi Ruma yama olmak istediğini söylüyor. Cumhurbaşkanı olmayan bir duruma sürekli laf yetiştiriyor” ifadelerini kullandı. Erhürman, federasyonun 'öldü' demekle ölmeyeceğinin de altını çizdi.

Editör: TE Bilisim