Araştırma, röportaj ve kitapları ile tanınan gazeteci yazarlar Neriman Cahit, Ahmet Tolgay ile Nezire Gürkan; Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yeniden yapılandırılan Erenköy Lisesi kütüphanesinin açılışına katıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell, yeniden yapılandırdığı Erenköy Lisesi kütüphanesinin  açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Kuzey Kıbrıs Turkcell gönüllüleri yanı sıra yazarlar da katıldı.

Edebiyat Öğretmeni Cafer Kumsal "Kütüphanemizin açılışını yaparken, çok değerli yazarlarımızla bir arada olmak hem bizi hem de öğrencilerimizi çok mutlu etmiştir. Bu anlamlı gün öğrencilerimiz için çok önemli ve unutmayacakları bir anı olarak kalacaktır" dedi.
Araştırma, röportaj ve kitapları ile tanınan gazeteci yazarlar Neriman Cahit, Ahmet Tolgay ile Nezire Gürkan çocuklara tecrübelerini anlattı.

Okumanın önemine dikkat çeken yazarlar, kendi yaşam öykülerinden örneklerle, kişisel gelişim için önemli ipuçları verdi.
Çocukların sorularını da yanıtlayan üç usta kalem, okul ve öğrencilerin okuma alışkanlığını takdir etti.

Erenköy Lisesi kütüphanesinin açılışı nedeniyle düzenlenen bu etkinliğin önemine değinen yazarlar, “Böylesi davetler sayesinde bizler de okullarımızı daha yakından gözlemleme, öğrencilerimiz ile bir araya gelme şansı buluyoruz” dediler.
Her üç yazar da kütüphane için arşivlerine katkı yapacaklarının sözünü verdi.
Neriman Cahit, Ahmet Tolgay ile Nezire Gürkan ayrıca imzaladıkları kitaplarını kütüphaneye bağışladı.

Yazarlar neler söyledi?

Neriman Cahit: Çok zorluklarla hayatımızı idame ettirdik. Okumak zor olan dönemde okudum. Okutulmaya gelen ilk kız çocuğu idim. Ne bulsam okuyordum. Elektrik yoktu ve elektrik olmadan çalışıyordum. Gazetelerde yazdım. Gönüllü öğretmenlik yaptım. 20’ye yakın kitap çıkardım. En üzüldüğüm konu Araplar'a Satılan Kızlar kitabım yazılmış olmasına rağmen hala ilgilenilmemesi. Sevgili çocuklar, hepiniz bu coğrafya için en mükemmelini yapın ve yaptıklarınızı bizimle paylaşın!

Nezire Gürkan: Gazetecilik geçmişimle birlikte yaptığım röportajlarımı kitaplarımda topladım. Erenköy Lisesi’ndeki okuma sevgisine tanıklık ettiğim için çok mutluyum. Bu önemli alışkanlık, belki, kentten uzak bir yaşam sayesinde daha iyi kazanıldı, bu konum bir avantaja dönüştürüldü. Diplomadan daha önemli şeyler vardır. Bunlar saygıdır sevgidir, doğadır, kendini geliştirmedir, bu değerleri asla unutmayın.

Ahmet Tolgay: Kuzey Kıbrıs Turkcell'in sosyal sorumluluk projelerinden birine, katkı koymak için geldik. Turkcell'i her zaman örnek olan sosyal sorumluluk projelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bozkurt gazetesinde yazmaya başladım. O dönemlerde Erenköy’de birçok şehit verdik, çoğu da arkadaşımdı. Diyebilirim ki hayatını kalemle kazanan az sayıda insan vardır. Ben de onlardan biriyim. Basin danışmanlığı, özel kalem müdürlüğü gibi görevlerim oldu. 14 kitabım çıktı. Hepsi de çok değerlidir benim için. 18 yaşından itibaren yazdığım sinema kitaplarım vardır. Kıbrıs sinema tutkusu için bu kitaplar çok önemli. Kıbrıs’ın tarihsel süreçlerine dair romanlarım ve 29 yıllık bir memuriyet hayatım oldu. Köşe yazarlığı yaptım ve devam ediyorum. Sizlere tavsiyem ilgi alanlarının kısıtlı olmasını fırsata dönüştürün. İnternet kullanın ve daha da öğrenin. Uzun ömürlü olanlar, geride eserler bırakmayı başaranlardır.
Editör: TE Bilisim