Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği, Kıbrıs Türk halkının, Erenköy’de olduğu gibi, nice fedakârlıklar sonunda bugün bağımsız ve egemen  devletine sahip olduğuna işaret ederek  “Artık gelinen bu noktadan geriye dönüş, asla söz konusu olamaz” dedi.

“Bugün varoluş mücadelemizin mihenk taşlarından biri olan şanlı Erenköy direnişinin 53.yıldönümünü gururla ve onurla kutluyoruz” denilen mesaj şöyle devam etti:

“Rum-Yunan sürülerinin, Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakını amaçlayan barbarca saldırılarına karşı Erenköy halkı ile yüksek öğrenimlerini yarıda bırakıp vatan savunması için Kıbrıs’a koşan gençlerimiz ile bir avuç mücahidimizin gösterdiği onur ve cesaret direnişi ile destan yazılmıştır.
Üstün Rum-Yunan palikaryalarının saldırıları sırasında çelik kanatlarını gererek gelen kahraman pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in düşmanı bozguna uğratıp büyük zayiat vermesi sonrasında uçağı vurularak düşürüldüğü ve Rumlar tarafından esir alınarak şehit edildiği gündür o gün.

Sadece Erenköy’de kalmayıp diğer savunmasız Türk köylerinde de Rum’un yaptığı barbar saldırıları unutmak mümkün mü?

Kıbrıs Türk halkı, Erenköy’de olduğu gibi, nice fedakârlıklar sonunda bugün bağımsız ve egemen KKTC Devletine sahiptir. Artık gelinen bu noktadan geriye dönüş, asla söz konusu olamaz. Kıbrıs’ta siyasi bir çözüm isteniyorsa öncelikle Kıbrıs Türk halkının ve KKTC Devletinin egemen varlığı esas alınıp kabullenilmelidir. Güvenliğimizin yegane teminatı da Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığıdır. Anavatanımız Türkiye’den başka garantöre de güvenmediğimiz bilinmelidir.

Onur ve gururla kutladığımız Erenköy direnişinin 53’üncü yıldönümünde, Cengiz Topel’i ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz”.

Editör: TE Bilisim