Engelli yaşama dair deneyimlerin aktarıldığı, bilgilerin verildiği ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularının deneyimlerini aktardığı ‘Engelsiz Yaşam Semineri’ne Mehmetçik Ortaokulu öğrencileri yoğun ilgi gösterdi, seminer beğeniyle izlendi

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in "Engelsiz Yaşam Seminerleri" bu kez Karpaz’a taşındı.
Mehmetçik Ortaokulu’ndaki seminer öğrenciler ve öğretmenleri tarafından ilgiyle izlendi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularıSelvihan Gür veAyhan Çağlar da seminere katılarak deneyimlerini öğrencilerle paylaştı…
Öğrenciler seminere aktif katılım gösterdi, engellilere yönelik farkındalıklarını artırdı, empati yaparak ‘engelsiz yaşam’ın önemini kavradı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işbirliği ile başlayan seminerlerin 8’incisi Girne, Gazimağusa ve Lefkoşa’dan sonra bu kez Karpaz bölgesine yol aldı.
Ülke genelindeki ortaokul ve liselerde engellilere yönelik farkındalığı artırmak için imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen “Engelsiz Yaşam Seminerleri”, tüm katılımcılara bir kez daha önemli bir deneyim yaşattı.

Engellilerin başarı öyküleri

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı BuğçeKüçük’ün sunumu ile başlayan ‘Engelsiz Yaşam Semineri’nde ülkemizde engellilere yönelik sorunlar, dünyadaki engellilerin başarı öyküleri ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilere yönelik sosyal sorumluluk projeleri anlatıldı.
Öğrencilerin empati oyunları ile aktif olarak katıldığı seminerde, video gösterimleri de yapıldı.

‘Basketbol’ deneyimi

Başarılarını adanın ötesine taşıyarak hem Türkiye, hem de Avrupa’da isimlerinden söz ettiren Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları, Mehmetçik Ortaokulu öğrencilerine de farklı bir deneyim yaşattı.
Seminerden sonra usta basketbolcular ile gençler “tekerlekli sandalye basketbolu”nu deneyimledi.
Selvihan Gür ve Ayhan Çağlar ile birlikte atış yapan öğrenciler keyifli dakikalar yaşarken, engel tanımayan sporcularla empati kuruldu.
Öğrenciler tekerlekli sandalye basketbolunu oynayarak öğrenirken, kurallar hakkında da bilgi aldılar.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Mehmetçik Ortaokulu’ndaki "Engelsiz Yaşam Semineri" katılımcılarla birlikte fotoğraf çekimi ile tamamlandı.
 
Editör: TE Bilisim