başıma yıkıldı desem yerindeydi” diye konuştu.

Verilen zararın büyük olmasına rağmen proje için para ayrılmasına katkı koyanlara teşekkür eden Taçoy, binanın tamiri yanında işletilmesinin önemine işaret etti. 32 tane bireyin merkezde kalması yanında gündüz rehabilitasyon hizmeti alınmasının ihtiyaç olduğunu vurgulayan Taçoy, kimsesiz engelli bireylerin gidecek hiçbir yeri olmadığını ve kızların Çağlayan Çocuk Yurdu’nda, erkeklerin ise Lapta Huzurevi’nde barındığı bir pozisyonda olduklarını söyledi.

Bu fırsatla bu sorununun aşılacağını dile getiren Taçoy, engelli evladı olan vatandaşların “Ben fani dünyadan göçtükten sonra, benim çocuğum ne olacak?" sorusunun artık akıllardan çıkacağını beliirtti.

Merkezin açılmasıyla birlikte engelli bireylerin gelecek ve yaşam kaygısı çekmeden hayatını merkezde sürdürülebileceğini dile getiren Taçoy, merkezde, atölyeler, eğitim merkezleri olacağını ve çocuklara sahip çıkılacağını vurguladı.

Taçoy, merkez için katkı koyanların isimlerin saymakla bitmeyeceğini ifade ederek, herkese teşekkür etti.

-Benter: “Güzel bir başlangıca imza atıyoruz”

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de, çok güzel bir projeyi hayata geçirmek için toplandıklarını belirterek, “Güzel bir başlangıca imza atıyoruz” dedi.

Benter, “Sabah, akşam şikayet edenler var. Her şeyi tenkit edenler var ama görüyoruz ki bir araya geldiğimizde, güçlerimizi topladığımızda çok güzel işler ortaya çıkabiliyor ve çağdaş projeler üretilebiliyor" dedi.

Projeye katkı koyan herkese teşekkür eden Benter, bu yıl Vakıflar İdaresi olarak 452’nci yıllarını kutladıklarına işaret ederek, “452 yıllık iyilik medeniyetini böyle güzel projeler ile devam ettireceğiz ve daha birçok insanımıza faydamız olacak inşallah…” dedi.

Haber: Afet İlban

Lefkoşa-Girne yoluna dökülen yağ nedeniyle uyarı Lefkoşa-Girne yoluna dökülen yağ nedeniyle uyarı

Editör: Haber Merkezi